Pandișpan moale, pufos, umed și nesfărâmicios — o variantă foarte reușită!

Rețeta acestui pandișpan este foarte reușită și iese întotdeauna! Pandișpanul se combină excelent cu orice cremă. Comparativ cu rețeta clasică, aceasta mai conține ulei de floarea-soarelui și lapte. Datorită acestor ingrediente, pandișpanul iese suculent, umed și deosebit de pufos. Veți rămâne surprinși de textura, aroma și gustul lui!

INGREDIENTE:

-4 ouă;

-130 g de zahăr;

-4 g de zahăr vanilat;

-120 g de făină;

-25 g de amidon;

-20 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-40 ml de lapte;

-o linguriță de praf de copt.

Ingredientele respective sunt suficiente pentru prepararea unui pandișpan cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 5 cm.

Cel mai bine ar fi ca ingredientele să fie la temperatura camerei. Dar dacă nu aveți mult timp la dispoziție, puteți să le folosiți și reci.

MOD DE PREPARARE:

1.Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le cu mixerul până vor deveni ușor spumoase. Apoi măriți viteza mixerului și continuați să le bateți adăugând treptat zahărul tos combinat cu zahărul vanilat. Mixați ouăle cu zahărul timp de 10-12 minute, până veți obține o spumă pufoasă și omogenă, prin care telurile mixerului vor lăsa urme. Ele trebuie să-și mărească volumul de câteva ori.

2.Amestecați făina cu amidonul și praful de copt. Apoi adăugați-le treptat (în 2 porții) în spuma de ouă, cernându-le printr-o sită măruntă. Încorporați-le cu grijă, prin mișcări de pliere, orientate de jos în sus.

3.La sfârșit adăugați laptele și uleiul, turnându-le pe marginea aluatului. Amestecați încă o dată, realizând aceleași mișcări de pliere.

4.Transferați aluatul în tava, al cărei fund l-ați tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform cu spatula, după care scuturați de câteva ori tava.

5.Coaceți pandișpanul timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°С, fără să-i deschideți ușa. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se odihnească timp de 1-2 minute. În cazul nostru el a depășit puțin înălțimea tăvii. De aceea, l-am răsturnat pe grătar (fără să-l scoatem din tavă) și l-am lăsat să se răcească pe parcursul a 10-15 minute.

7.Apoi separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și ascuțit. Scoateți-l din tavă și puneți-l pe grătar până se va răci complet.

8.Puteți să folosiți îndată pandișpanul sau să-l înveliți cu folie alimentară și să-l păstrați la frigider pe parcursul câtorva zile.

9.Ca să-l tăiați în blaturi mai subțiri (de principiu, rezultă 3 blaturi pufoase din el), folosiți un cuțit mare și ascuțit (preferabil, cuțitul zimțat pentru pâine).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New