Pandișpanul clasic — cea mai simplă variantă de blat pufos!

Fiecare gospodină trebuie să știe să-l pregătească! Fără lapte, unt sau ulei și fără separarea albușurilor de gălbenușuri!

INGREDIENTE:

-5 ouă;

-150 g de zahăr;

-150 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ouăle și zahărul într-un bol adânc. Bateți-le cu mixerul pornit la viteză mică pe parcursul a 2 minute, după care măriți viteza mixerului și continuați să le bateți până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă, iar telurile vor lăsa urme persistente pe suprafața ei.

Ouăle trebuie bătute foarte bine, deoarece anume ele asigură volumul și finețea pandișpanului.

2.Adăugați treptat făina cernută, amestecând cu spatula, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus. Trebuie să obțineți un aluat pufos. Nu-l amestecați foarte mult: doar până la omogenizare.

În niciun caz nu folosiți mixerul, deoarece astfel aluatul se va lăsa și veți obține un blat scund și lipicios.

3.Tapetați fundul unei tăvi rotunde cu hârtie de copt. Apoi ungeți-i pereții cu ulei și lipiți o fâșie de hârtie de copt pe ei (aveți grijă să nu ajungă grăsime pe fața interioară a hârtiei, deoarece astfel pandișpanul nu va crește).

4.Transferați aluatul în tava pregătită. Răspândiți-l uniform. La sfârșit loviți tava de 3 ori de masă, ca să iasă bulele mari de aer din interiorul lui.

5.Coaceți pandișpanul timp de aproximativ 55 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C. În primele 20 minute nu deschideți ușa cuptorului, ca să nu se lase. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

7.Scoateți-l din tavă și îndepărtați hârtia de copt din jurul lui. Așezați-l pe grătar și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a minim 6 ore.

8.Tăiați și folosiți pandișpanul pentru prepararea tortului sau prăjiturii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New