Pandișpanul japonez — foarte fin, umed și poros. Pur și simplu se topește în gură!

Pandișpanul japonez este foarte fin, umed și poros. Gustul lui seamănă puțin cu cel al desertului „Lapte de pasăre”! Acest pandișpan este într-adevăr gustos și se deosebește destul de mult de varianta clasică. Indiferent de cantitatea, în care este pregătit, se mănâncă până la ultima firimitură. Este moderat de dulce, vanilat și se prepară ușor. Cele mai importante în această rețetă sunt temperatura de coacere și caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Rezultatul depinde direct de acestea: dacă temperatura oscilează, pandișpanul poate să se lase sau să rămână crud. Spor la gătit!

INGREDIENTE:

-50 ml de ulei;

-110 g de făină;

-80 ml de lapte;

-6 ouă;

-un praf de sare;

-½ linguriță de suc de lămâie;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-90 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Încălziți uleiul până va deveni aproape fierbinte. Turnați-l într-un bol și adăugați făina cernută. Amestecați cu spatula până la omogenizare.

2.Adăugați laptele și amestecați până la omogenizare. Laptele trebuie să fie călduț sau la temperatura camerei.

3.Adăugați 5 gălbenușuri și un ou întreg (ouăle trebuie să fie reci). Amestecați cu telul până veți obține o compoziție omogenă.

4.Bateți 5 albușuri de ouă cu mixerul, adăugând treptat praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Mixați totul până la apariția vârfurilor persistente, pe parcursul a minim 5 minute.

5.Adăugați 2-3 spatule de spumă de albușuri în aluat și amestecați cu grijă până la omogenizare.

6.Apoi transferați aluatul în spuma rămasă de albușuri și amestecați cu mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus. Aluatul este gata!

7.Transferați-l într-o tavă dreptunghiulară pentru chec (10 x 20 cm) sau într-una rotundă, cu diametrul de 18 cm, răspândindu-l uniform (puteți să loviți de câteva ori tava de masă). Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.

8.Așezați tava cu aluatul într-o altă tavă cu apă caldă (nivelul apei trebuie să fie de 1.5-2 cm).

9.Coaceți pandișpanul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, fără să-i deschideți ușa. Apoi reduceți temperatura până la 150°C și continuați să-l coaceți pe parcursul a încă 50-60 minute.

10.Opriți focul. Lăsați pandișpanul să se răcească lent în cuptor, fără să-i deschideți ușa, timp de aproximativ 15 minute. Pandișpanul se va lăsa puțin.

11.Scoateți-l din tavă. Îndepărtați hârtia de copt și lăsați-l să se răcească complet.

12.Doar după ce se va răci complet, porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New