Panna Cotta cu vișine la pahar!

Un desert cremos, fin, gustos și sățios!

INGREDIENTE:

-600 g de vișine fără sâmburi (proaspete sau decongelate);

-400 g de zahăr;

-50 ml de votcă sau coniac;

-75 g de gelatină;

-100 ml de apă;

-900 ml de lapte 2.5%;

-400 ml de smântână fermentată 10%;

-mere — pentru înclinarea paharelor;

-vișine și mentă — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de vișine: puneți vișinele proaspete sau decongelate, 200 g de zahăr și votca sau coniacul în vasul de la blender. Pasați-le până vor căpăta consistența unui smoothie fin. Transferați-le într-un bol adânc.

2.Dizolvați 50 g de gelatină în 75 ml de apă rece (sau pregătiți gelatina după cum este indicat pe ambalajul ei). Lăsați-o să se hidrateze, după care topiți-o pe foc mic sau pe bain-marie, având grijă să nu o clocotiți. Așteptați până se va răci și, când va fi călduță, adăugați-o în compoziția de vișine. Amestecați foarte bine. La sfârșit adunați spuma formată pe suprafața compoziției cu ajutorul unei linguri.

3.Tăiați merele în sferturi și folosiți-le, ca să fixați paharele în poziție înclinată pe o tavă acoperită cu un prosop curat de bucătărie. Noi am avut nevoie de 6 pahare de 360 ml.

4.Turnați o parte din compoziția de vișine în paharele pregătite. Dați-o la frigider până se va închega complet (durează aproximativ 60 minute).

5.Între timp pregătiți compoziția pentru Panna Cotta: dizolvați 25 g de gelatină în 25 ml de apă rece (sau conform indicațiilor de pe ambalaj). Lăsați-o să se hidrateze.

6.Amestecați laptele, smântâna fermentată și 200 g de zahăr cu telul. Puneți soluția obținută pe foc și aduceți-o până la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până la aproximativ 60°C, după care adăugați gelatina hidratată în ea și amestecați foarte bine (gelatina trebuie să se topească complet).

7.După ce soluția lactată se va răci complet, turnați-o în paharele cu jeleul de vișine, îndepărtând eventualele bule de aer de pe suprafața ei. Noi am umplut complet 4 pahare, iar pe celelalte le-am înclinat sub un unghi mai mare și am turnat soluție lactată în ele doar cât să acoperim stratul precedent.

8.Dați desertul la frigider până se va închega complet.

9.În paharele, în care a mai rămas spațiu liber, noi am adăugat încă un strat de vișine și unul de lapte. Înainte de adăugarea fiecărui strat am așteptat închegarea stratului precedent.

10.După ce Panna Cotta se va închega complet, decorați-o cu vișine și frunzulițe de mentă. 

11.Serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New