Pateuri deschise cu brânză dulce de vaci — se vor bucura și cei mari, și cei mici! - Retete-Usoare.eu

Pateuri deschise cu brânză dulce de vaci — se vor bucura și cei mari, și cei mici!

INGREDIENTE:

Pentru aluat (am folosit un pahar cu volumul de 240 ml):

-210 g de făină (1.5 pahare);
-un ou;
-50 g de zahăr tos, extrafin sau zahăr pudră (aproximativ 6 linguri);
-100 g de unt sau margarină;
-un praf de sare;
-¼ linguriță de praf de copt.

Pentru umplutură:

-200 g de brânză dulce de vaci;
-40 g de zahăr (3 linguri);
-30 g de făină (3 linguri rase);
-20 g de smântână;
-½ gălbenuș de ou (folosiți cea de-a doua jumătate de gălbenuș, ca să ungeți pateurile; combinați-l imediat cu apa, ca să nu se usuce).

Pentru uns:

-½ gălbenuș de ou;
-o linguriță de apă caldă.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți umplutura: alegeți o brânză destul de uscată. Dacă aceasta este umedă, cel mai bine ar fi să o puneți într-o bucată groasă de tifon și să o atârnați deasupra unui vas, ca să se scurgă zerul excesiv din ea (în asemenea caz trebuie să măriți cantitatea de brânză, pe care am indicat-o în lista de ingrediente).
2.Treceți brânza printr-o strecurătoare, ca să-i omogenizați consistența, spărgând granulele mari (dacă acestea există).
3.Combinați toate ingredientele necesare pentru pregătirea umpluturii. Cel mai bine ar fi să realizați manual acest proces (dacă veți folosi mixerul, umplutura va deveni lichidă).
4.Lăsați umplutura obținută să se odihnească, pentru ca zahărul din compoziția ei să se dizolve (sau folosiți zahărul pudră).

5.Pregătiți aluatul: puneți untul moale, oul, praful de sare, zahărul pudră într-un bol. Bateți-le cu mixerul până veți obține o compoziție netedă și omogenă.
6.Puneți deoparte 1-2 linguri de făină cernută (din cantitatea totală). Combinați-o pe cealaltă cu praful de copt.
7.Adăugați treptat făina combinată cu praful de copt în compoziția de unt, amestecând de fiecare dată cu spatula (inițial), după care cu mâinile. Nu frământați îndelung aluatul — el trebuie să fie elastic și moale. Dacă este necesar, adăugați și făina rămasă (1-2 linguri).
8.Modelați aluatul sub formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de 15-20 minute.

9.Pateurile deschise nu trebuie să fie mari. Înainte de a le modela, cântăriți aluatul. Apoi divizați-l în bucățele cu greutatea egală (aproximativ 35-40 g). Apoi divizați și umplutura în mod similar (numărul bucățelelor de aluat va fi egal cu numărul biluțelor de umplutură). Dacă nu aveți cântar de bucătărie, împărțiți aluatul în bucățele de dimensiunea unei nuci mari.
10.Modelați pateurile: modelați un baton scurt din fiecare bucățică de aluat, după care întindeți-l cu sucitorul pe masa presărată cu puțină făină. Așezați umplutura pe jumătate din blatul obținut. Apoi acoperiți-o cu cealaltă jumătate de blat, astfel încât să rămână vizibilă.
11.Așezați pateurile pe o tavă unsă cu puțin unt sau tapetată cu hârtie de copt.
12.Ungeți pateurile (și aluatul, și umplutura) cu gălbenuș amestecat cu apă, folosind o pensulă de cofetărie.
13.Coaceți-le timp de 17-20 minute la 200°C. Ajustați temperatura și timpul de coacere, în funcție de cuptorul dumneavoastră.

Câteva comentarii:

Dacă doriți să măriți cantitatea ingredientelor de 1.5 ori, adăugați un ou și un gălbenuș în aluat. Iar dacă doriți să o dublați, adăugați un ou și 2 gălbenușuri în aluat.
Noi am pregătit aluatul cu 50% unt și 50% margarină (ne-a plăcut mai mult această variantă).
Cantitatea de brânză pentru umplutură poate fi mărită cu 30-50 g.
Pateurile din imagini au fost pregătite din cantitate dublă de ingrediente. Am obținut 19 bucăți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...