Pateuri deschise cu carne și cartofi. Ușor, simplu și gustos! - Retete-Usoare.eu

Pateuri deschise cu carne și cartofi. Ușor, simplu și gustos!

O rețetă într-adevăr simplă, cu un rezultat foarte gustos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-100 g de unt;

-3-3,5 pahare de făină (450 g-475 g);

-un praf de sare;

-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu;

-un pahar de chefir/iaurt sau lapte bătut (250 ml);

-2 ouă.

Pentru umplutură:

-carne;

-cartofi;

-ceapă;

-sare, piper negru măcinat;

-unt;

-supă de carne;

-ou — pentru uns.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați untul cu 2 pahare de făină, praful de sare și vârful de cuțit de bicarbonat de sodiu. Amestecați-le cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

2.Apoi adăugați chefirul (sau laptele bătut) și ouăle.

3.Frământați aluatul, adăugând făină după necesitate. Trebuie să obțineți un aluat mai moale decât cel pentru colțunași. Lăsați-l să se odihnească.

4.Pregătiți umplutura: spălați și uscați carnea. Curățați și spălați cartofii și ceapa. Apoi tăiați toate aceste ingrediente în cubulețe. Adăugați sare, piper negru măcinat și amestecați foarte bine.

5.Modelați pateurile: rupeți câte o bucățică de aluat și întindeți-o cu sucitorul sub formă de turtiță subțire și rotundă.

6.Așezați puțină umplutură în mijlocul ei. Apoi adunați marginile turtiței, lipindu-le astfel încât să rămână un orificiu mic deasupra umpluturii.

7.Așezați pateurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

8.Deschideți cuptorul peste 20 minute. În interiorul pateurilor s-a adunat zeama eliberată de carne. Adăugați câte o bucățică de unt în fiecare pateu, după care iarăși introduceți tava în cuptor.

9.Peste 20 minute trebuie să mai scoateți o dată tava din cuptor. Pateurile s-au rumenit puțin, iar zeama din interiorul lor s-a evaporat. Ungeți toate pateurile cu ou bătut și turnați câte o lingură de supă de carne în interiorul lor.

10.Coaceți pateurile încă 15 minute. Gata!

11.Transferați-le într-un recipient termorezistent și acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie sau un capac. Pateurile trebuie să se înmoaie puțin.

Serviți-le cu supă sau separat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!