Patru lucruri, din cauza cărora apar disconfortul și dezordinea permanentă în bucătărie!

Savanții Universității din Carolina de Nord au determinat că în prezent 70% dintre femei gătesc acasă. În medie ele petrec 71 minute pe zi în bucătărie. Această odaie rămâne una dintre cele mai importante locuri din casă: înseamnă că aici totul trebuie să fie confortabil, curat și sigur. Dar chiar și în bucătăria celei mai bune gospodine pot fi găsite lucruri, care îi „fură” mult timp, multe forțe și doar măresc vastitatea curățeniei necesare. 

Echipa noastră a căutat și a găsit obiectele iritante, inutile și chiar dăunătoare din bucătărie, de care toate gospodinele înțelepte își protejează casele.

1. TOCĂTOARELE UNIVERSALE

Cel mai bine este ca tocătoarele să fie „specializate”: unul — pentru carne, altul — pentru legume și fructe, al treilea — pentru pește. În același timp trebuie să țineți minte că tocătoarele de plastic sunt considerate mult mai periculoase din punctul de vedere a înmulțirii bacteriilor patogene decât cele de lemn. Odată cu trecerea timpului zgârieturile și crăpăturile de pe tocătoarele de plastic devin mult mai profunde decât cele de pe suprafețele de lemn și, corespunzător, după fiecare utilizare asemenea tocătoare se curăță din ce în ce mai rău.

Direcția de control al calității produselor alimentare și medicamentoase din SUA (U.S. Food and Drug Administration, US FDA) recomandă oficial folosirea a 2 tocătoare în condiții casnice: primul tocător — pentru carne/pește, iar al doilea tocător — pentru produsele gata de consum.

2. MOBILA FĂRĂ PLINTE

Există dulapuri de bucătărie, situate pe piciorușe scunde. Între ele și podea se adună praf, blana animalelor domestice, impuritățile mărunte, murdărie. Ca să faceți curățenie în aceste locuri greu accesibile, aveți nevoie de mult timp și dexteritate.

Ca să ușurați procesul de curățenie, puteți să comandați plinte pentru mobila de bucătărie, care vor acoperi crăpăturile dintre ea și podea, fixându-se foarte compact.

3. PARDOSEALA RELIEFATĂ

Fiecare proeminență de pe podeaua bucătăriei este un magnet pentru murdărie. Praful combinat cu cei mai mici stropi de grăsime va fi reținut în rosturile dintre plăcile de parchet sau în adânciturile din linoleumul reliefat.

Cu cât vor fi mai puține denivelări pe podeaua din bucătărie, cu atât mai rapidă și mai confortabilă va fi curățenia.

4. PROSOPUL UNIVERSAL

Cercetătorii au recoltat bacteriile din 100 prosoape de bucătărie, folosite timp de o lună. Aproape jumătate dintre ele conțineau microbi, care pot determina îmbolnăvirea. De asemenea, pe prosoapele folosite pentru câteva scopuri, incluzând ștergerea vaselor, uscarea mâinilor și ștergerea suprafețelor, s-au dezvoltat mai multe bacterii decât pe prosoapele utilizate pentru un singur scop.

De aceea, gospodinele bune au minim 2 prosoape în bucătărie și le schimbă săptămânal. O variantă încă mai igienică este reprezentată de prosoapele de hârtie: ele sunt de unică folosință, ceea ce înseamnă că pe ele nu se adună microbi.

Aveți grijă de dumneavoastră!

New