Pește umplut „Gefilte fish” - o rețetă simplă, acest deliciu poate fi preparat de oricine, chiar și de bucătarii începători! - Retete-Usoare.eu

Pește umplut „Gefilte fish” – o rețetă simplă, acest deliciu poate fi preparat de oricine, chiar și de bucătarii începători!

„Gefilte fish” este o mâncărică delicioasă, fină și suculentă, care poate deveni vedeta meselor festive! Având o rețetă simplă, acest deliciu poate fi preparat de oricine, chiar și de bucătarii începători! Vă vom demonstra aspectul respectiv în continuare! O variantă neobișnuită, descoperiți nuanțele bucătăriei evreiești!

INGREDIENTE:

-3 g de piper negru măcinat;
-10 g de sare;
-200 g de chiflă pregătită din aluat dospit (înmuiată în lapte/smântână pentru gătit);
-4 ouă;
-2.5 kg de pește (crap sau biban);
-5 cepe.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați peștii de solzi și măruntaie. Tăiați-le capetele și spălați-i foarte bine.

2.Mărunțiți ceapa.

3.Prăjiți-o pe foc mic, până se va rumeni.

4.Filetați peștii. Apoi, folosind o lingură, radeți carnea rămasă de pe oase.

5.Apoi separați fileurile de piele, având grijă să nu o lezați.

6.Tăiați aripioarele de pe piele.

7.Treceți fileurile de pește prin mașina de tocat carne. Dacă este necesar, repetați acest proces încă o dată, ca să tocați oasele foarte mărunte.

8.Combinați carnea tocată cu chifla înmuiată în lapte/smântână pentru gătit (o puteți înlocui cu o mână mare de griș sau biscuiți fără zahăr), sarea și piperul negru măcinat. Încorporați treptat ouăle (câte unul).

9.Frământați foarte bine compoziția. Ea trebuie să se lipească de mâini, dar să fie și consistentă (anume din acest motiv ouăle se adaugă treptat).
10.Umeziți-vă mâinile cu apă și modelați niște pârjoale uriașe din compoziția obținută. Înveliți-o pe fiecare în câte o bucată de piele de pește.
11.Așezați-le într-o tavă adâncă. Acoperiți-le cu folie de aluminiu și coaceți-le timp de 60 minute la 170°C. În acest timp peștele își va elibera propriul său suc, în care se va și înnăbuși.

12.Peste o oră îndepărtați folia de aluminiu și măriți temperatura cuptorului până la 190°C. Coaceți peștele încă 60 minute. În acest timp peștele se va prepara complet, se va rumeni și se va evapora toată zeama, în care el s-a gătit. Urmăriți timpul: este posibil să aveți nevoie de doar 30-40 minute.
13.Scoateți peștele din cuptor. Lăsați-l să se răcească complet în tavă.

14.Porționați peștele răcit și serviți-l așa cum vă place.

Această rețetă este extrem de simplă și nu conține nimic excesiv. Prepararea compoziției durează cel mult 20 minute, iar rezultatul depășește orice așteptări. Pe lângă aceasta, în prezent nu mai este binevenită servirea peștelui întreg, cu tot cu cap. Toată lumea adoră creativitatea, inclusiv pe farfuriile lor.

Rețineți câteva secrete, care vă vor ajuta să pregătiți cel mai gustos „Gefilte fish” din lume! Peștele trebuie tocat anume cu ajutorul mașinii de tocat carne: astfel el se va îmbogăți cu oxigen, care oferă porozitatea și suculența produsului final. Blenderul va transforma fileurile într-un ghem greu și umed.

Ceapa trebuie să se prăjească până devine aurie (nu maronie) și dulcie. Anume ea oferă dulceața și suculența necesare acestui fel de mâncare. Dacă se va întâmpla să obțineți o compoziție mai lichidă, adăugați 2 linguri de griș, care va absorbi umezeala.

Gata! Gătiți cu plăcere și neapărat veți obține un preparat reușit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...