Piftia din carne de pasăre. Toate secretele preparării piftiei corecte!

Deliciul, pe care fiecare gospodină trebuie să știe să-l pregătească!

INGREDIENTE:

-2.5 litri de apă;

-jumătate de găină sau cocoș (fără piele);

-700 g de gheare de pui;

-2 gâturi + 2 inimi + 2 pipote de curcan;

-o ceapă;

-un morcov;

-10-15 boabe de piper negru sau piper mozaic;

-2-3 căței de usturoi;

-o foaie de dafin;

-sare, condimente — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți toate tipurile de carne, curățându-le și spălându-le în mod corespunzător (ghearele necesită o curățare minuțioasă).

2.Puneți-le într-o cratiță încăpătoare (obișnuită sau Multicooker). Adăugați apa rece, astfel încât să depășiți carnea cu doar 1-1.5 cm (noi am avut nevoie de 2.5 litri de apă).

3.Adăugați boabele de piper negru, foaia de dafin și o linguriță de sare.

4.Adăugați morcovul curățat și ceapa spălată, cu tot cu coajă, tăiată incomplet în jumătate.

5.Fierbeți carnea timp de 1.5 ore în Multicooker. 

Dacă folosiți o cratiță obișnuită și pregătiți piftia cu gheare de pui, fierbeți carnea timp de 4 ore din momentul clocotirii, pe foc foarte mic (slow cooking). De asemenea, nu uitați să adunați spuma formată pe suprafața supei la începutul procesului de fierbere.

Dacă pregătiți piftia fără gheare de pui, într-o cratiță obișnuită, fierbeți carnea pe parcursul a 2-2.5 ore din momentul clocotirii, pe foc foarte mic. În acest caz s-ar putea să fie necesară adăugarea suplimentară de gelatină.

6.Lăsați supa să se răcească pe parcursul a 15 minute. Apoi, dacă doriți, îndepărtați grăsimea de pe suprafața ei (aceasta poate fi răcită și păstrată la frigider, pentru a fi utilizată pentru prăjit sau adăugată în piureul de cartofi etc.).

7.Scoateți morcovul și ceapa din supă. Puneți toată carnea într-un bol separat.

8.Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi în supa de carne. Amestecați. De asemenea, gustați-o și, dacă este necesar, mai adăugați sare în ea. Lăsați-o să se răcească puțin și să se pătrundă cu aroma usturoiului. Apoi strecurați-o printr-o sită măruntă.

9.Dezosați carnea fiartă și tăiați-o în bucățele. 

10.Tăiați morcovul în rondele, ca să-l folosiți pentru decorarea piftiei. Puneți-l pe fundul vaselor, în care veți pune piftia sau pe suprafața piftiei deja asamblate. Noi am mai adăugat frunzulițe de pătrunjel și am folosit ambele variante de decor.

11.Răspândiți carnea mărunțită în vasele pregătite (de obicei, noi folosim proporția de 1:1 sau 1:2 de carne și supă.

12.Turnați supa strecurată peste ea.

13.Lăsați piftia să se răcească până la temperatura camerei. Apoi dați-o la frigider până se va închega complet. În primele 2 ore nu acoperiți piftia cu capac, ca să nu se formeze condens pe el.

14.Dacă doriți, puteți să răsturnați piftia pe un platou și să acoperiți vasul, în care ea se află cu un prosop cald pentru 15-20 secunde. Astfel piftia se va separa singură de vas și îl veți putea îndepărta cu ușurință.

15.Serviți piftia de pasăre cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New