Plăcințele crocante din lavaș și cașcaval-puteți folosi orice umplutură doriți, doar imaginație și poftă mare! - Retete-Usoare.eu

Plăcințele crocante din lavaș și cașcaval-puteți folosi orice umplutură doriți, doar imaginație și poftă mare!

Plimbările în aer liber când afară este primăvară, mirosul de lemn ars pe timp de seară și mâncarea delicioasă gătită pe grătar. Aperitiv preferat servit cu mâncare gătită pe grătar – sunt plăcințelele din lavaș și cașcaval. Cât este de minunat că aceste plăcințele din lavaș și cu verdeață pot fi gătite acasă!

Ingrediente:

 • 2 foi de lavaș;
 • 300-400 g carne fiartă de pui;
 • un mănunchi mare de verdeață;
 • 200 g cașcaval;
 • 1 ou;
 • sare, după gust;
 • ulei de măsline pentru prăjit.

Mod de preparare:

 1. Pregătiți umplutura. Carnea de pui tăiați-o cubulețe, dați cașcavalul prin răzătoare, tocați mărunt verdeața, mixați 1 ou și sărați-l, amestecați toate ingredientele împreună.
 2. Tăiați foaia de lavaș în patru (totul depinde de cât de mare este foaia de lavaș, dintr-o bucată de lavaș trebuie să faceți mica plăcintă ca și cum ați face un plic pentru scrisoare).
 3. În mijlocul bucății de lavaș puneți umplutură, îndoiți peste umplutură întâi marginea de sus, apoi pe cea de jos, îndoiți lavașul din partea dreaptă și apoi stângă. Vă va ieși o mică plăcintă pătrată.
 4. Puneți ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți plăcințelele pe ambele părți până devin rumene.

Ies niște plăcințele crocante, umplute cu carne de pui, cașcaval și verdeață proaspătă. Îmi place foarte mult atunci când felurile de mâncare care sunt, de obicei, preparate în natură, pot fi gătite și acasă, iar cel mai important este că pot fi savurate în orice moment al anului.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...