Prăjitură aspectuoasă cu dovleac — desertul, pe care trebuie neapărat să-l încercați!

Această prăjitură se prepară dintr-un aluat semi-lichid și bucățele delicioase și dulci de dovleac. Se prepară destul de repede: cât timp se va încinge cuptorul, veți reuși să pregătiți aluatul. Dacă încercați să găsiți o rețetă incredibilă cu dovleac, aceasta este chiar pentru dumneavoastră! Gătiți cu plăcere și bucurați-i pe cei dragi cu copturi interesante!

INGREDIENTE:

-500 g de dovleac;

-50 g de zahăr brun (sau alb);

-250 g de făină;

-200 ml de chefir;

-2 ouă;

-50 g de unt;

-100 g de zahăr alb;

-10 g de praf de copt;

-¼ linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleacul de semințe și coajă (cel mai bine ar fi să folosiți un dovleac neapos). Apoi tăiați-l în cuburi destul de mari și transferați-l într-o tigaie uscată.

2.Amestecând frecvent, încălziți bucățelele de dovleac până se va evapora toată zeama eliberată de ele. Apoi adăugați zahărul brun (puteți să-l înlocuiți cu zahăr alb, dar cel brun oferă o aroma mai intensă de caramel) și amestecați. Continuați să încălziți bucățelele de dovleac până se vor carameliza (timpul de preparare depinde de dovleacul ales).

3.Lăsați bucățelele caramelizate de dovleac să se răcească.

4.Între timp preîncălziți cuptorul și pregătiți aluatul: cerneți făina împreună cu sarea și praful de copt.

5.Puneți ouăle, zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol separat. Bateți-le cu mixerul până își vor mări volumul și se vor transforma într-o spumă albicioasă (aproximativ 3 minute).

6.Adăugați chefirul cald și untul topit (nu fierbinte). Mixați până la omogenizare.

7.Adăugați treptat (în 2 porții) ingredientele uscate, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Aluatul obținut poate fi destul de lichid: consistența lui depinde de mărimea ouălor și densitatea chefirului. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină — până când aluatul va căpăta o consistență medie.

8.Tapetați fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 22 cm, cu hârtie de copt. Ungeți-i pereții cu unt. Transferați aluatul în ea, răspândindu-l uniform și alternându-l cu bucățelele de dovleac. Rotiți tava de câteva ori.

9.Introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjitura pe parcursul a aproximativ 40 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

10.Lăsați prăjitura să se răcească. Porționați-o și serviți-o.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!