Prăjitură cu brânză dulce de vaci și caise (sau alte fructe)!

Această prăjitură minunată constă dintr-un blat simplu și delicios, un strat fin de brânză și fructe suculente. Este combinația ideală! Se prepară destul de ușor. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

Pentru aluat (toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei):

-130 g de unt;

-130 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-1/3 linguriță de sare;

-2 ouă;

-200 g de făină;

-50 g de amidon;

-15 g de praf de copt;

-100 g de smântână fermentată.

Pentru compoziția de brânză:

-400 g de brânză dulce de vaci;

-50 g de unt;

-2 ouă;

-100 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-2 linguri de griș.

Pentru topping: caise sau alte fructe suculente (prune dulci, piersici sau nectarine, vișine, afine, coacăze etc.).

Noi am pregătit prăjitura într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 22 x 30 cm. Dar puteți să folosiți și una rotundă, cu diametrul de minim 26 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de brânză: puneți brânza dulce de vaci, untul moale, zahărul tos, zahărul vanilat și grișul în vasul de la blender. Bateți-le până vor căpăta o consistență netedă și omogenă.

Dacă nu aveți blender, treceți brânza printr-o strecurătoare măruntă, după care amestecați-o cu celelalte ingrediente. Dacă brânza este foarte uscată, puteți să completați compoziția cu 2 linguri de smântână fermentată.

2.Adăugați ouăle și mixați totul încă o dată (doar până la omogenizare).

3.Pregătiți aluatul: bateți untul moale și zahărul pe parcursul a 5-7 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

4.Adăugați zahărul vanilat, sarea și un ou. Mixați până la omogenizare.

5.Adăugați încă un ou și continuați mixarea pe parcursul a 2-3 minute, pentru ca zahărul să se dizolve cât mai bine.

6.Amestecați făina, amidonul și praful de copt într-un vas separat.

7.Adăugați treptat și alternant ingredientele uscate și smântâna fermentată în compoziția de unt și ouă, amestecând de fiecare dată cu lingura sau spatula (doar cât să le încorporați — nu amestecați îndelung). Începeți și terminați acest pas cu câte o porție de ingrediente uscate. Trebuie să obțineți un aluat gros și neomogen, care să prezinte cocoloașe pe alocuri.

8.Asamblați prăjitura: tapetați tava cu hârtie de copt sau ungeți-o cu unt și presărați-o cu făină, scuturând excesul. Transferați aluatul în ea și răspândiți-l uniform.

9.Răspândiți uniform compoziția de brânză pe suprafața aluatului.

10.Spălați și uscați caisele. Tăiați-le în jumătăți și așezați-le pe suprafața prăjiturii (cu pulpa în jos), scufundându-le puțin în stratul de brânză.

11.Coaceți prăjitura timp de aproximativ 70 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 170°С. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dumneavoastră și dimensiunile tăvii.

12.Lăsați prăjitura să se răcească, după care transferați-o pe un platou.

13.Porționați-o și serviți-o.

Blatul prăjiturii se coace bine și crește excelent, în ciuda greutății de pe suprafața lui. Stratul de brânză își menține bine forma, nu se răspândește și caisele completează în mod minunat celelalte componente. Prăjitura este fantastică! Suntem siguri că amatorii deserturilor cu brânză o vor aprecia!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!