Prăjitură cu două tipuri de blat și cremă de lapte!

Un adevărat deliciu pentru amatorii de dulciuri!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-120 g de făină;

-40 g de amidon de cartofi;

-200 g de ouă;

-145 g de zahăr;

-coaja rasă de pe o lămâie;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru crema de lapte:

-1 litru de lapte;

-300 g de zahăr;

-140 g de amidon de porumb;

-100 g de unt;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru sirop:

-80 ml de apă;

-70 g de zahăr;

-20 ml de rom.

Altele:

-2 rulouri de foietaj;

-zahăr pudră — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 7-10 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă, pe care telurile lasă urme persistente.

2.Adăugați făina cernută împreună cu amidonul de cartofi. Amestecați cu spatula, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

3.Transferați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt (noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 24 x 36 cm). Răspândiți-l uniform.

4.Coaceți blatul timp de 25-30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. 

5.Lăsați-l să se răcească complet, după care asigurați-vă că dimensiunile lui coincid cu cele ale foilor de foietaj și tăiați-l în jumătate (în direcție longitudinală).

6.Pregătiți foietajul: puneți fiecare rulou desfăcut de foietaj pe tava de copt și înțepați-l frecvent cu scobitoarea sau furculița.

7.Coaceți-l timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

8.Presărați una dintre foile de foietaj, pe care deja ați copt-o, cu mult zahăr pudră. Apoi coaceți-o pe parcursul a încă 5 minute la 200°C‌.

9.Pregătiți crema: aduceți laptele până la punctul de fierbere.

10.Amestecați amidonul de porumb, zahărul tos și zahărul vanilat. Adăugați treptat laptele, amestecând foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

11.Transferați compoziția rezultată în cratiță. Amestecând continuu, fierbeți-o pe foc mic, până se va îngroșa.

12.Transferați crema fiartă într-un bol uscat. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, amestecând-o frecvent, ca să nu i se usuce suprafața.

13.Bateți crema fiartă răcită și untul moale (este important ca ambele să aibă aceeași temperatură) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a aproximativ 8 minute, până când se vor combina complet și se vor transforma într-o cremă omogenă.

14.Pregătiți siropul: puneți apa și zahărul într-o crăticioară. Aduceți-le până la punctul de fierbere — zahărul trebuie să se dizolve complet.

15.Lăsați siropul să se răcească complet, după care adăugați romul în el.

16.Asamblați prăjitura: puneți foaia de foietaj fără zahăr pudră pe un platou și aplicați jumătate de cremă pe ea cu ajutorul unui poș, lăsându-i marginile libere. Răspândiți-o uniform cu spatula.

17.Așezați un blat pufos pe stratul de cremă. Însiropați-l cu siropul pregătit și aplicați restul cremei pe el.

18.Așezați cealaltă foaie de foietaj pe al doilea strat de cremă. Acoperiți-o cu hârtie de copt și presați ușor prăjitura, pentru ca toate straturile ei să se lipească bine între ele.

19.Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore, ca să se stabilizeze.

20.Apoi uniformizați-i marginile cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

21.Tăiați-o în pătrate și presărați-o cu zahăr pudră.

22.Serviți prăjitura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New