Prăjitură cu fulgi de cocos — o bunătate preparată în doar 5 minute (+ timpul de coacere și însiropare)!

Prăjitura cu fulgi de cocos este gingașă, delicioasă și suculentă. Se prepară foarte rapid! Este o variantă excelentă pentru situațiile, în care trebuie să pregătiți repede ceva gustos!

INGREDIENTE:

Pentru topping:

-200 g de fulgi de cocos;

-200 g de zahăr;

-un plic de zahăr vanilat.

Pentru aluat:

-2 ouă;

-200 g de zahăr;

-400 ml de zară (puteți să o înlocuiți cu chefir degresat, diluat cu zer în proporție de 1:1 sau cu smântână dulce cu conținut mic de grăsime);

-400 g de făină;

-20 g de praf de copt.

Pentru însiropare: 250 ml de smântână dulce (cu orice conținut de grăsime).

P.S. Ingredientele utilizate trebuie să fie la temperatura camerei. Cel mai bine ar fi să le scoateți în prealabil din frigider.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți topping-ul: amestecați fulgii de cocos, zahărul tos și zahărul vanilat.

2.Pregătiți aluatul: bateți ouăle și zahărul cu telul până la omogenizare.

3.Adăugați zara și făina cernută împreună cu praful de copt. Bateți aluatul cu telul până va deveni omogen.

4.Transferați aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25 x 35 cm sau puțin mai mare), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.

5.Presărați un strat generos de topping pe suprafața aluatului. Neteziți-l cu ajutorul unei linguri, ca să fie uniform, fără să-l presați.

6.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 175°C și coaceți prăjitura pe parcursul a 20-25 minute, până se va rumeni frumos (orientați-vă după cuptorul dumneavoastră). Puteți să-i verificați gradul de preparare prin testul cu scobitoarea.

7.Scoateți prăjitura din cuptor și, cât este foarte fierbinte, însiropați-o cu smântâna dulce. Turnați smântâna cu ajutorul unei linguri, în jet subțire, ca și cum ați trasa linii subțiri pe suprafața prăjiturii: mai întâi în direcție transversală, iar apoi și în direcție longitudinală. Dacă veți turna o cantitate mare de smântână (o lingură) în același loc, topping-ul se va lăsa și prăjitura nu va mai fi la fel de aspectuoasă.

8.După însiropare lăsați prăjitura să se odihnească pe parcursul a 15 minute, fără să o scoateți din tavă.

9.Scoateți prăjitura din tavă. Noi am presărat-o cu fulgi de cocos și am decorat-o cu frunzulițe de mentă.

10.Porționați-o și serviți-o cu o ceașcă de cafea aromată sau o bilă de înghețată.

Prăjitura cu fulgi de cocos este delicioasă cât este caldă. Rămâne pufoasă, dar mai puțin suculentă, și în următoarea zi. Gustul ei seamănă cu cel al batoanelor „Bounty”. Încercați să o pregătiți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!