Prăjitură cu găuri ”Poke cake” – ușor de făcut și extrem de gustoasă!

Prăjitură cu găuri ”Poke cake”. Prăjitura este foarte delicată și seamănă la consistență cu desertul ”Tiramisu”, cu multă cremă ușoară și aerată, care are gust de înghețată.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-160 gr făină;

-120 gr zahăr;

-2 oua medii;

-25 g de cacao;

-125 ml de lapte;

-125 ml ulei rafinat, fără miros și gust specific;

-8 gr de praf de copt;

-1 pliculeț de zahăr vanilat (8 gr);

-1 praf de sare.

Pentru cremă:

-500 ml de lapte;

-250 ml de smântână pentru frișcă 35% foarte rece;

-120 gr de zahăr;

-2 ouă;

-50 gr de unt;

-50 gr de făină sau amidon;

-20 gr de zahăr pudră:

-1 pliculeț de zahăr vanilat (8 g).

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați făina cu sare, praf de copt și cacao, apoi cerneți amestecul.

2.Bateți puțin ouăle, apoi adăugați zahărul vanilat. Continuați să mixați și adăugați treptat zahărul, trebuie să obțineți o compoziție pufoasă. Turnați uleiul în câteva etape, apoi adăugați treptat laptele cald. Amestecați cu mixerul timp de 3-4 minute.

3.Încorporați amestecul de făină, îl mai cerneți încă o dată direct în vas.

4.Amestecați rapid, deoarece compoziția de făină conține praf de copt, care începe să acționeze de îndată ce ajunge într-un mediu umed, iar noi avem nevoie ca el să facă aluatul să crească în timpul coacerii, nu să lucreze în aluatul crud. Amestecați mai întâi cu spatula, apoi cu mixerul până aluatul devine omogen. Aluatul nu este dens și curge de pe spatulă.

5.Transferați aluatul în forma (23*32 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați stratul.

6.Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 20-25 de minute. Faceți testul scobitorii sau presați ușor cu degetul în mijlocul prăjiturii, ca să verificați dacă e gata.

7.Așezați prăjitura pe grătar și lăsați-o să se răcească complet.

8.Pregătiți crema. Amestecați făina cu o jumătate de cantitate de zahăr.

9.Bateți ușor ouăle. De fapt, ar fi perfect să pregătiți crema pe bază de gălbenușuri, astfel va fi mai gustoasă și mai delicată. Aveți nevoie de 4 gălbenușuri. Adăugați făina cu zahăr și amestecați, până la omogenizare. Dacă aluatul este prea dens, puteți adăuga puțin lapte din cantitatea totală indicată în rețetă.

10.Laptele rămas îl transferați într-o cratiță, adăugați zahărul vanilat și zahărul simplu. Puneți cratița la foc și aduceți laptele până la punctul de fierbere, asigurându-vă că zahărul s-a topit complet. Adăugați jumătate din laptele fierbinte în compoziția de ouă în fir subțire.

11.Apoi turnați compoziția de ouă în fir subțire în laptele fierbinte, amestecând continuu și destul de intensiv.

12.Puneți crema la foc și o fierbeți, până devine densă. Apoi o mai fierbeți timp de 1-2 minute, să reușească făina sau amidoul să fiarbă. Scoateți crema de pe foc și o transferați imediat în alt vas, astfel procesul de fierbere se va opri. Adăugați untul în crema fierbinte și amestecați bine.

13.Acoperiți crema la contact cu folie alimentară și o lăsați să se răcească complet.

14.Faceți găuri în blatul deja rece, folosind accesoriul de făcut cârnați sau orice aveți la îndemână, le puteți tăia cu cuțitul.

15.Scoateți smântâna din frigider și o bateți cu zahăr pudră, până obțineți frișcă fermă. Aveți grijă să nu bateți prea tare frișca, ea trebuie să-și mențină formă și să fie moale în același timp. Amestecați frișca bătută cu crema fiartă, folosind spatula sau mixerul, dar foarte atent și la viteză mică. Transferați o parte din cremă în poșul cu dui și umpleți găurile.

Obțineți o cantitate mare de cremă, deci orientați-vă după propriile gusturi. Puteți pregăti doar jumătate sau un sfert de porție. În acest caz veți avea nevoie de 1 ou și 1 gălbenuș. Iar cantitatea celorlalte ingrediente o înmulțiți la 0,75.

În rețeta originală crema se prepară cu praf de budincă. Dacă doriți puteți cumpără astfel de praf și să-l dizolvați în lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi să-l amestecați cu frișca bătută.

16.Crema rămasă o repartizați pe suprafața prăjiturii.

17.În rețeta originală stratul de cremă se acoperă cu frișcă bătută, apoi prăjitura se presară cu firimituri, adică cu bucățile de blat pe care le-am tăiat când am făcut găurile.

Dați prăjitura la frigider pentru câteva ore. Este foarte gustoasă, delicată și cu o structură cremoasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New