Prăjitură de ciocolată. Simplă și delicioasă!

Moale, fină și ciocolatoasă! Pur și simplu se topește în gură! Gustul ei intens vă va cuceri de la prima îmbucătură! Se prepară ușor, fără mixer, din ingrediente simple. 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-280 g de făină;

-45 g de pudră de cacao;

-150-180 g de zahăr (în funcție, de cât de dulce vreți să fie prăjitura);

-8 g de bicarbonat de sodiu;

-un praf de sare;

-20 ml de oțet 6-9%;

-105 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-2 lingurițe de extract sau pastă de vanilie;

-320 ml de apă fierbinte.

Pentru ganache:

-150 g de ciocolată neagră;

-50 g de ciocolată cu lapte;

-120 ml de smântână pentru frișcă min. 30%.

Noi am copt prăjitura într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm.

Prăjitura poate fi divizată în 10 porții.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: cerneți făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și pudra de cacao într-un bol adânc. Adăugați un praf de sare și zahărul. Amestecați.

2.Adăugați oțetul, uleiul rafinat de floarea-soarelui, extractul de vanilie și apa fierbinte. Amestecați până la omogenizare (nu mai mult).

3.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt și ungeți-i pereții cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui. Transferați aluatul în ea și răspândiți-l uniform.

4.Coaceți prăjitura timp de aproximativ 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

5.Lăsați-o să se răcească pe parcursul a 15-20 minute, după care scoateți-o din tavă și puneți-o pe grătar. Așteptați până se va răci complet.

6.Pregătiți ganache-ul: tăiați ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol. Aduceți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere și turnați-o peste ea. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde, după care amestecați până la omogenizare.

7.Dacă ganache-ul este prea lichid, lăsați-l să se răcească puțin. Apoi răspândiți-l pe suprafața prăjiturii. Puteți să-i oferiți o formă interesantă cu ajutorul unei linguri.

8.Lăsați ganache-ul să se închege puțin (la temperatura camerei).

9.Porționați și serviți prăjitura.

10.Puteți să păstrați prăjitura într-o caserolă: timp de 2 zile la temperatura camerei (aproximativ 22°C‌) sau pe parcursul a 7 zile la frigider. Scoateți-o din frigider cu 60 minute înainte de servire.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!