Prăjitură fină, simplă și super rapidă — o adevărată descoperire pentru gospodinele foarte ocupate!

Această prăjitură moale și pufoasă, cu un strat de gem la mijloc, poate oferi o mare de plăcere familiei și prietenilor dumneavoastră. Rețeta ei este simplă și rapidă, putând fi folosită chiar și de gospodinele începătoare sau cele foarte ocupate, care nu prea au timp de gătit!

INGREDIENTE:

-4 ouă;

-170 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare;

-220 g de unt;

-150 ml de suc de portocale;

-10 g de praf de copt;

-250 g de făină;

-200-230 g de gem sau dulceață groasă (puteți să folosiți pastă de ciocolată, lapte condensat caramelizat, pastă de nuci, cremă de smântână etc).

Noi am copt prăjitura într-o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 30 x 36 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare cu mixerul pe parcursul câtorva minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

2.Adăugați untul topit (cald, nu fierbinte) și sucul de portocale. Amestecați puțin, folosind mixerul pornit la viteză mică.

3.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe și destul de lichid.

4.Transferați-l pe tava tapetată cu hârtie de copt și răspândiți-l uniform.

5.Coaceți blatul timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 220°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Așezați-l pe grătar și lăsați-l să se răcească complet. Apoi separați-l de hârtia de copt, uniformizați-i marginile și tăiați-l în 2 părți egale.

7.Ungeți unul dintre blaturile obținute cu gemul de fructe (noi am folosit gem de căpșuni) sau produsul, pe care l-ați ales. Lăsați o cantitate mică din el pentru ungerea suprafeței prăjiturii.

8.Acoperiți primul blat cu cel de-al doilea blat, astfel încât fața lui inferioară să fie orientată în sus. Ungeți-l cu un strat subțire de gem.

9.Fărâmițați bucățelele rămase după uniformizarea marginilor blaturilor și presărați-le pe suprafața prăjiturii.

10.Lăsați prăjitura să se pătrundă pe parcursul a 20 minute, după care tăiați-o în bucăți și serviți-o cu multă plăcere! Ea este moale, ușor umedă și foarte aromată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New