Prăjituri din aluat opărit și frișcă bătută. Merită să le încercați!

Prăjituri din aluat opărit și frișcă bătută.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-150 g de făină;

-100 g de unt;

-250 ml de apă;

-4-5 ouă (în funcție de dimensiunea lor — orientați-vă după consistența aluatului);

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-500 ml de smântână pentru frișcă;

-100 g de zahăr;

-vanilină — după gust;

-nuci caju prăjite și mărunțite — după gust.

Pentru decor: zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați apa într-o crăticioară. Adăugați untul moale și un praf de sare. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

2.Luați crăticioara de pe foc și adăugați toată făina cernută în ea. Amestecați energic până când aluatul se va aduna într-o grămăjoară.

3.Puneți vasul pe foc mic și, amestecând continuu, încălziți aluatul pe parcursul a 1-2 minute. El trebuie să devină neted și omogen, iar pe fundul cratiței trebuie să se formeze o peliculă subțire de aluat.

4.Transferați aluatul opărit în vasul de la blender și lăsați-l puțin să se răcească (pentru ca ouăle să nu se coaguleze). Adăugați treptat (câte unul) ouăle în el, amestecând până la omogenizare de fiecare dată. Aluatul final trebuie să fie moale: să se prelingă lent de pe lingură (nu trebuie nici să curgă, nici să rămână pe ea).

5.Transferați aluatul într-un poș cu duiul „Floare închisă”. Modelați prăjiturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, oferindu-le forma de inel.

6.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 220°C și coaceți prăjiturile timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura până la 190°C și coaceți-le pe parcursul a minim 20 minute. În timpul coacerii nu deschideți ușa cuptorului.

7.Lăsați prăjiturile să se răcească.

8.Pregătiți crema: bateți smântâna foarte rece cu zahărul și vanilina până la apariția vârfurilor persistente.

9.Transferați frișca bătută într-un poș cu dui.

10.Tăiați fiecare prăjitură în jumătate (în direcție longitudinală). Aplicați un strat gros de cremă pe jumătatea inferioară — în mod aleator: fie sub formă de floricele, fie sub formă de inel.

11.Presărați nucile caju prăjite și mărunțite pe stratul de cremă, după care acoperiți-l cu jumătatea superioară a prăjiturii.

12.Presărați prăjiturile obținute cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!