Preparat fierbinte din carne. Incredibil de gustos!

Un deliciu, care vă va surprinde în mod plăcut!

INGREDIENTE:

-1.5 kg de carne de porc (sau vită, miel, pui etc.);

-aproximativ 200 g de ceapă;

-22 g de sare sau după gust (dacă vreți să folosiți și nitrit de sodiu 0.5-0.6%, adăugați-l împreună cu sarea alimentară în proporție de 1:1; dacă folosiți nitrit de sodiu 6.25%, adăugați 2 g din el);

-1 g de acid ascorbic + o lingură de apă (dacă gătiți preparatul cu nitrit de sodiu — acidul ascorbic reduce riscul cancerigen al nitritului de sodiu în timpul prelucrării termice);

-o linguriță de piper negru măcinat;

-o linguriță de coriandru măcinat;

-o linguriță de hamei suneli;

-1/3 linguriță de cardamom măcinat;

-240 ml de apă foarte rece, cu bucățele de gheață.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați carnea (noi am folosit spată de porc; cel mai bine ar fi să folosiți carne cu puțină grăsime). Divizați-o în 3 părți aproximativ egale. Tăiați prima parte de carne în bucățele aleatorii, iar a doua parte — sub formă de fâșii groase și lungi. A treia parte de carne trebuie trecută prin mașina de tocat carne sau pasată cu blenderul.

2.Transferați toată carnea pregătită în vasul de la mixerul staționar. Adăugați sarea (și nitritul de sodiu, dacă îl folosiți), toate condimentele și, dacă este cazul, acidul ascorbic dizolvat într-o lingură de apă. 

3.Amestecați foarte bine carnea și condimentele cu mixerul, montându-i telul cu formă de paletă și adăugând treptat apa foarte rece, cu bucățele de gheață. Acest proces durează aproximativ 5 minute.

Dacă nu aveți mixer staționar, trebuie să bateți în prealabil carnea cu ciocanul pentru carne, iar apoi să o frământați timp de 10-12 minute, până devine lipicioasă.

4.La sfârșit adăugați ceapa pasată cu blenderul sau trecută prin mașina de tocat carne. Amestecați foarte bine.

5.Transferați compoziția de carne într-o tavă pentru chec, unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt/folie de aluminiu: ca să nu rămână goluri în interiorul ei, practic trebuie să aruncați treptat carnea în tavă. Răspândiți-o uniform, neteziți-i suprafața și, dacă doriți, realizați un model pe ea.

Ca să evitați scurgerea sucului eliberat de carne pe pereții cuptorului, ar fi bine să folosiți o tavă suficient de adâncă: trebuie să rămână circa 1.5-2 cm liberi deasupra preparatului din carne.

6.Acoperiți carnea cu folie alimentară și dați-o la frigider. Lăsați-o să se marineze timp de 2 ore.

Dacă ați frământat manual carnea, marinați-o pe parcursul a minim 3-4 ore sau peste noapte la frigider.

7.Apoi gătiți preparatul la cuptor. Dacă el conține nitrit de sodiu, coaceți-l timp de 2 ore 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 150°C‌.

Dacă el nu conține nitrit de sodiu, coaceți-l pe parcursul a 75 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Dacă este necesar, acoperiți-l cu folie alimentară spre sfârșitul procesului de coacere.

Dacă aveți termometru culinar, temperatura din interiorul cărnii preparate trebuie să fie egală cu 77°C‌.

8.Scoateți meatloaf-ul din tavă. Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere! Este fin, moale, suculent, aromat și foarte gustos!

9.Dacă a rămas multă zeamă în tavă, puteți să o îngroșați cu făină și să o asezonați cu condimentele, care vă plac, obținând un sos minunat pentru carnea coaptă.

10.Preparatul rece poate fi servit pe tartine în locul mezelurilor din comerț!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New