Profiteroluri crocante, umplute cu cremă fină de ouă! - Retete-Usoare.eu

Profiteroluri crocante, umplute cu cremă fină de ouă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-300 g de făină;
-100 g de unt;
-5 ouă;
-50 g de zahăr;
-½ linguriță de sare;
-250 ml de apă.

Pentru umplutură:

-un litru de lapte;
-5 gălbenușuri de ouă;
-100 g de făină;
-o linguriță de amidon;
-100 g de zahăr;
-½ linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: topiți untul într-o crăticioară. Apoi adăugați apa, zahărul, sarea și așteptați până când compoziția va da în clocot.
2.Opriți focul și adăugați treptat făina în compoziție. Aluatul nu trebuie să conțină cocoloașe. Lăsați-l să se răcească.
3.Între timp bateți ouăle într-un vas separat. Apoi încorporați-le în aluat, turnându-le în jet subțire și amestecând totul cu o lingură, prin mișcări circulare. Aluatul obținut trebuie să fie semisolid — ca pe imaginea de mai jos.

4.Preîncălziți cuptorul până la 220°C.
5.Modelați profiterolurile, așezându-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, folosind un pos cu dui sau o lingură obișnuită.

6.Introduceți tava în cuptor. Peste 20 minute reduceți temperatura cu 40°C și așteptați încă 10 minute. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii profiterolurilor!

7.Scoateți profiterolurile din cuptor și lăsați-le să se răcească.

8.Între timp pregătiți crema de ouă: bateți gălbenușurile împreună cu zahărul. Adăugați amidonul, făina, sarea și amestecați.
9.Încălziți laptele. Cum numai pe suprafața lui vor apărea bule mici, luați-l de pe foc și turnați-l în jet subțire în compoziția de ouă, amestecând continuu până la omogenizare.
10.Puneți crema pe foc și amestecați-o continuu până când va începe să se îngroașe. Gata!

11.Folosind un pos cu dui, umpleți profiterolurile cu cremă (dacă nu aveți pos, încercați să folosiți o seringă medicală în acest scop).

12.Dați profiterolurile la frigider pentru puțin timp, după care serviți-le cu ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...