Pui copt pe un borcan cu bere — o rețetă pur și simplu genială! - Retete-Usoare.eu

Pui copt pe un borcan cu bere — o rețetă pur și simplu genială!

După părerea noastră, această rețetă este pur și simplu genială!

Timpul necesar pentru combinarea ingredientelor este de doar 10 minute (probabil, mai puțin nici nu există). Puteți să pregătiți puiul copt în ajunul sărbătorii și doar să-l încălziți înainte de servire. Este foarte, foarte gustos!

Suntem siguri că multe gospodine cunosc această rețetă și pot să confirme faptul că puiul iese foarte gingaș, suculent, aromat și moale. Iar suprafața puiului pregătit astfel se acoperă cu crustă maronie și crocantă, cu gust de usturoi și aromă de drojdie.

INGREDIENTE:

-un pui (dimensiunile lui depind, în primul rând, de dimensiunile cuptorului — el trebuie să încapă „în picioare”; noi deținem un cuptor standard și, de aceea, am ales un pui mic, cu greutatea de aproximativ 1 kg);
-500 ml de bere (orice tip — se potrivește atât cea blondă, cât și cea brună; dacă nu aveți bere, puteți să o înlocuiți cu apă obișnuită — puiul va fi la fel de gustos, dar fără aromă de drojdie);
-2-4 căței de usturoi (după gust);
-4 linguri de smântână fermentată;
-sare, piper negru măcinat — după gust (noi am folosit o linguriță de sare și ½ linguriță de piper negru măcinat).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați berea într-un borcan. Așezați borcanul pe o tavă de copt.

2.„Îmbrăcați” puiul pe borcan (fixați-l bine, ca să nu cadă).
3.Pregătiți sosul, cu care veți unge puiul: amestecați smântâna cu usturoiul pisat, sarea și piperul negru măcinat.
4.Ungeți toată suprafața puiului cu sosul obținut, inclusiv sub aripioare și pulpe. Dacă nu aveți smântână la îndemână, ungeți puiul doar cu usturoi, sare și piper negru măcinat. Puiul oricum se va rumeni, însă crusta lui nu va fi la fel de uniformă.

5.În timpul coacerii puiul va elimina grăsime și zeamă, care se vor acumula în tavă. Pentru ca grăsimea să nu se ardă, turnați apă în tavă — nivelul ei trebuie să fie de aproximativ 1-1.5 cm. Dacă veți adăuga mai multă apă, puiul nu se va coace, ci se va înnăbuși sub influența aburilor formați.
6.De asemenea, ca să evitați arderea grăsimii, puteți să ungeți tava cu un strat subțire de unt/ulei, pe care să așezați un strat de cartofi curățați. Astfel veți obține și felul principal de mâncare, și garnitura.
7.Noi am copt puiul în cuptorul electric. Acest proces a durat 70 minute, la 200°C. Timpul de coacere depinde de cuptorul dumneavoastră — orientați-vă după culoarea crustei și tradiționala înțepare a cărnii cu cuțitul, pentru a studia culoarea sucului eliberat (carnea preparată elimină suc transparent). Dacă veți coace puiul în cuptorul de la aragaz, va trebui să-l acoperiți cu folie de aluminiu, deoarece altfel va începe să se rumenească prea repede.

După doar 10 minute de la începutul coacerii puiului, bucătăria noastră a fost inundată de arome atât de ademenitoare, încât nu mai aveam răbdare și abia așteptam să gustăm acest deliciu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...