Pulpe de pui umplute cu ciuperci — un deliciu fin, suculent, care poate fi servit cu orice garnitură!

Prepararea acestui fel de mâncare este destul de minuțioasă, însă rezultatul final va depăși toate așteptările voastre. Pulpele de pui umplute cu ciuperci sunt foarte fine și suculente. Se potrivesc în mod minunat cu orice garnitură. Se apropie sărbătorile de iarnă și noi îndrăznim să vă recomandăm să pregătiți acest deliciu pentru masa festivă!

INGREDIENTE (PENTRU 6 PORȚII):

-6 pulpe de pui;
-300 g de ciuperci (Pleurotus);
-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;
-sare, piper negru măcinat — după gust;
-2 ouă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați pulpele de pui și uscați-le cu prosoape de hârtie. Scoateți cu grijă pielea de pe fiecare dintre ele până la baza articulației inferioare, încercând să nu o lezați.

2.Apoi tăiați pulpa astfel încât să o separați de piele și articulația inferioară. Puteți realiza acest proces cu un cuțit ascuțit sau cu foarfecele pentru carne. Procedați similar cu toate pulpele.

3.Separați carnea de oase (nu veți mai avea nevoie de oase). Nu este necesar să o separați în bucăți integre, deoarece oricum va trebui să o mărunțiți.

4.Curățați și spălați ciupercile. Mărunțiți-le și prăjiți-le într-o tigaie, adăugând și uleiul.

5.Tocați carnea de pui, trecându-o de două ori prin mașina de tocat carne sau pasându-o cu blenderul. Puneți carnea, sarea și ouăle în vasul de la blender. Apoi pasați-le până la omogenizare.

6.Amestecați carnea tocată cu ciupercile prăjite, după care divizați compoziția obținută în 6 părți, modelându-le sub formă de pârjoale.

7.Umpleți pieile, pe care le-ați separat de pulpe, cu „pârjoalele” respective. Îndoiți-le cu grijă marginile, pentru ca umplutura să rămână înăuntru.

8.Așezați pulpele umplute pe o tavă, cu „cusătura” în jos. Ungeți-le cu ulei și coaceți-le timp de 40 minute la 200°C.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...