Rețeta celui mai bun pandișpan pentru rulade!

Această rețetă este foarte simplă și se pregătește din ingrediente obișnuite, iar rezultatul obținut vă va bucura nespus de mult. Pandișpanul iese gingaș, aerat și aromat, iar după adăugarea umpluturii el devine un deliciu extraordinar, care pur și simplu se topește în gură!

INGREDIENTE:

-80 g de făină;

-4 ouă medii;

-65 ml de lapte;

-50 ml de ulei;

-un praf de sare;

-60 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Inițial divizați cantitatea de zahăr: puneți 10 g într-un bol și 50 g în alt bol.

2.Apoi separați albușurile de gălbenușuri (sfat: încercați să le separați foarte bine, astfel încât în albușuri să nu fie nici o picătură de gălbenuș).

3.Mixați gălbenușurile cu praful de sare și 10 g de zahăr până veți obține o spumă albă și aerată.

4.Mixând continuu, adăugați treptat uleiul (cel mai bine este să utilizați un ulei fără miros).

5.Apoi adăugați treptat laptele (în câteva etape) și mixați foarte bine.

6.Adăugați făina cernută și mixați puțin aluatul, până va deveni omogen și destul de lichid.

7.Spălați foarte bine și uscați telurile mixerului, astfel încât pe ele să nu rămână nicio picătură de grăsime și apă. Apoi mixați albușurile până la formarea vârfurilor moi. Adăugați 50 g de zahăr și mixați-le până vor apărea vârfurile persistente.

8.Încorporați treptat compoziția omogenă de gălbenușuri în spuma de albușuri. Amestecați cu mișcări de jos în sus, de la margini spre centru.

9.Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, răspândindu-l uniform.

10.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170-180ºC și coaceți pandișpanul aproximativ 20 minute.

11.Verificați dacă este gata, apăsându-l ușor cu degetul: dacă acesta nu se scufundă, înseamnă că pandișpanul este gata. De asemenea, puteți realiza testul cu scobitoarea: dacă pe ea nu rămâne aluat crud, înseamnă că pandișpanul este copt.

12.Lăsați-l puțin să se răcească. Acoperiți-l cu hârtie de copt sau un prosop curat, întoarceți-l și îndepărtați hârtia de copt, pe care s-a copt pandișpanul. Așezați partea curată a hârtiei respective pe pandișpan și rulați-l cu grijă într-o ruladă compactă.

13.Pandișpanul rulat trebuie să se răcească complet.

14.Apoi desfășurați rulada și îndepărtați hârtia.

Puteți prepara rulada de pandișpan cu orice umplutură: lapte condensat, fructe proaspete, gemuri, dulcețuri sau cremă de frișcă. De asemenea, din acest pandișpan se pot pregăti cele mai delicioase torturi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...