Rețeta corectă de pârjoale — fine și suculente!!!

Probabil toate gospodinele experimentate știu să gătească pârjoale! Totuși, astăzi vrem să vă oferim rețeta unor pârjoale fine și delicioase, care poate fi de mare ajutor gospodinelor începătoare!

INGREDIENTE (PENTRU 9 BUCĂȚI):

-500 g de carne;

-200 g de miez de pâine înmuiată în apă și stoarsă;

-90 g de ceapă;

-2 căței de usturoi;

-2 lingurițe de sare;

-o linguriță de piper negru măcinat;

-100 ml de apă;

-făină — pentru tăvălit;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Luați 4 felii mari de pâine și îndepărtați-le coaja. Puneți miezul rămas într-un bol și acoperiți-l cu apă. După ce el se va înmuia complet, stoarceți-l cu mâinile și cântăriți-l. Trebuie să obțineți 200 g (în mod ideal cantitatea de pâine înmuiată și stoarsă trebuie să reprezinte 40% din compoziția pârjoalelor).

2.Treceți carnea, ceapa, cățeii de usturoi și pâinea stoarsă prin mașina de tocat carne.

3.Adăugați sarea, piperul negru măcinat și apa. Frământați compoziția de carne cu mâinile.

4.După ce ea va deveni cât de cât omogenă, bateți-o de pereții bolului. În acest fel apa pătrunde în carne și se eliberează proteinele. Carnea tocată devine mai deschisă la culoare și capătă o consistență păstoasă.

5.Umezindu-vă mâinile cu apă, modelați pârjoalele din compoziția rezultată. Puneți-le pe o suprafață de silicon sau un tocător umed.

6.Tăvăliți fiecare pârjoală prin făină.

7.Prăjiți pârjoalele în ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni. Pârjoalele își vor mări volumul în timpul prăjirii. De aceea, întoarceți-le de mai multe ori de pe o parte pe alta, reglând simultan intensitatea focului.

8.Serviți pârjoalele cu garnitura dumneavoastră preferată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!