Rețeta unei rulade simple și delicioase din pandișpan — elastică, moale și nu se rupe. Crema ei este una dintre cele mai gustoase!

Blatul de ciocolată, crema de brânză, vișinele și glazura de ciocolată reprezintă combinația, care nu lasă niciodată pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă;

-80 g de zahăr;

-o linguriță de zahăr vanilat;

-60 g de făină;

-20 g de pudră de cacao;

-o lingură de apă;

-1-2 lingurițe de zahăr pudră.

Pentru cremă:

-250 ml de smântână pentru frișcă 33-35% (rece);

-250 g de mascarpone (rece);

-50 g de zahăr pudră.

Pentru umplutură: 60 g de vișine conservate în suc propriu sau alte fructe conservate (dacă veți pregăti rulada doar pentru adulți, puteți să înmuiați în prealabil vișinele în alcool: coniac sau lichior).

Pentru însiroparea blatului: 50-100 ml de suc de vișine (din conservă — dacă este prea dulce, diluați-l cu apă) sau sirop de zahăr.

Pentru glazură:

-60 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-100 g de ciocolată neagră.

Din aceste ingrediente veți obține o ruladă cu greutatea de aproximativ 1 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: tapetați tava cu hârtie de copt, modelându-i niște pereți scunzi, astfel încât viitorul blat să aibă dimensiunile de 28 x 38 cm.

2.Bateți ouăle cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi adăugați zahărul tos și zahărul vanilat în ele și, mărind viteza mixerului, continuați să le bateți pe parcursul a 10-12 minute, până vor deveni voluminoase, pufoase și albicioase, iar telurile vor lăsa urme persistente pe suprafața lor.

3.Adăugați făina cernută împreună cu pudra de cacao. Amestecați cu spatula până la omogenizare, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

4.Adăugați o lingură de apă (la temperatura camerei). Amestecați cu spatula, realizând același tip de mișcări.

5.Transferați aluatul pe tava pregătită și răspândiți-l uniform.

6.Coaceți blatul timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, așezând tava pe raftul superior celui mijlociu. Timpul și temperatura de coacere pot depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră.

7.Cât timp blatul se coace, luați o bucată de hârtie de copt și presărați-o cu zahăr pudră. Înmuiați un prosop curat de bucătărie în apă.

8.Scoateți blatul din cuptor și răsturnați-l îndată pe hârtia de copt, presărată cu zahăr pudră.

9.Acoperiți-l cu prosopul stors și lăsați-l să se răcească pe parcursul a 20 minute.

10.Între timp pregătiți crema: puneți smântâna pentru frișcă, mascarpone și zahărul pudră într-un bol adânc. Amestecați cu lingura, ca să obțineți o compoziție mai omogenă. Apoi bateți-o cu mixerul până când veți obține o cremă fină, pufoasă și stabilă.

11.Dați crema la frigider pentru 10 minute.

12.Asamblați rulada: îndepărtați prosopul de bucătărie și hârtia de copt de pe suprafața blatului. Uniformizați-i cu grijă marginile. Îmbibați-l cu suc de vișine sau sirop de zahăr, folosind pensula de silicon.

13.Răspândiți uniform crema pe suprafața blatului, lăsându-i liberă una dintre marginile scurte (lăsați puțină cremă, ca să ungeți marginile ruladei).

14.Așezați vișinele în rând în apropiere de marginea scurtă, acoperită cu cremă.

15.Rulați blatul sub formă de ruladă cu ajutorul hârtiei de copt, începând de la marginea, lângă care se află vișinele.

16.Ungeți marginile ruladei cu crema pusă deoparte.

17.Înveliți rulada în hârtia de copt și transferați-o cu grijă pe un tocător. Dați-o la frigider pentru 60 minute, ca să se întărească puțin crema. Apoi așezați-o pe un platou, delimitându-i marginile cu bucăți de hârtie de copt (astfel veți evita murdărirea lui în timpul aplicării glazurii).

18.Pregătiți glazura: rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol adânc. Turnați smântâna pentru frișcă, adusă până aproape de punctul de fierbere peste ea și lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde. Amestecați până la omogenizare.

Dacă nu s-a topit toată ciocolata, puteți încălzi glazura pe focul minim sau în cuptorul cu microunde.

Dacă glazura este prea groasă, puteți să mai adăugați puțină smântână caldă în ea.

19.Răspândiți glazura pe suprafața ruladei, după care îndepărtați cu grijă bucățile de hârtie de copt de pe platou.

20.Dați rulada la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Înainte de servire decorați-o cu fructe proaspete și rămurele de rozmarin.

21.Porționați rulada cu cuțitul fierbinte (încălziți-l în apă fierbinte și ștergeți-l cu prosopul). Astfel veți obține feliuțe frumoase și îngrijite.

22.Serviți rulada cu multă plăcere! Este simplă, rapidă și are un aspect plăcut, festiv! Gustul ei vă va impresiona în mod plăcut: blatul, crema și vișinele reprezintă o combinație de vis!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!