Reutilizarea puloverelor vechi!

Știați că puteți să confecționați obiecte interesante și utile din puloverele vechi? Dacă vreți să realizați un asemenea experiment, citiți articolul nostru. Astăzi vă vom arăta cum puteți să obțineți o pereche de papuci-ghete de casă din mânecile unui pulover vechi!

AVEȚI NEVOIE DE:

-mânecile unui pulover vechi;

-2 perechi de branțuri groase, din pâslă, cu mărimea piciorului dumneavoastră (preferabil, același model — noi am avut 2 modele diferite, dar cu aceeași mărime);

-ață potrivită ca culoare;

-un ac;

-un foarfece;

-lipici rezistent, preferabil elastic (puteți să folosiți lipici special pentru încălțăminte);

-o greutate.

MOD DE LUCRU:

1.Decupați mânecile puloverului, astfel încât lungimea marginilor de la nivelul umerilor să fie egală cu lungimea branțurilor din pâslă. Întoarceți-le pe dos.

2.Introduceți branțul drept în mâneca dreaptă, astfel încât suprafața lui să ocupe spațiul dintre marginile deschizăturii mari. Aveți grijă să-l aranjați astfel încât capătul cusăturii, care se întinde de-a lungul mânecii, să se afle la nivelul călcâiului viitorului papuc.

3.Procedați similar cu branțul stâng, introducându-l în deschizătura mare a mânecii stângi.

4.Folosind acul și ața, uniți marginile branțurilor și marginile mânecilor prin însăilare.

5.Întoarceți mânecile pe față și studiați aspectul viitorilor papuci. 

6.Dacă totul este în regulă, întoarceți-le iarăși pe dos și coaseți bine marginile branțurilor și marginile mânecilor, ca să obțineți papuci rezistenți.

7.După aceasta aplicați lipiciul pe marginile și pe suprafața tălpilor viitorilor papuci. Aplicați în mod similar lipiciul pe cea de-a doua pereche de branțuri. Apoi lipiți-le între ele, având grijă să nu încurcați branțurile drepte și stângi.

8.Așezați o greutate mare (de exemplu, 2 enciclopedii groase și o sticlă mare, plină cu apă) pe tălpile papucilor și lăsați-le să se usuce pe parcursul a 24 ore.

9.Întoarceți papucii pe față.

10.Purtați-i și bucurați-vă de căldura lor!

Spor la treabă!

New