Rezervor ieftin, cu robinet, pentru irigarea grădinii. O super idee!

Dacă aveți nevoie de un rezervor mare pentru irigarea grădinii, dar bugetul familial nu vă permite să cumpărați unul costisitor, atunci confecționați-l de sine stătător din polietilenă! El poate fi instalat oriunde și vă poate servi tot sezonul de grădinărit! Astfel veți avea întotdeauna apă caldă la îndemână!

AVEȚI NEVOIE DE:

-4 pari de metal sau lemn, cu înălțimea de aproximativ 2 metri;

-burghiu pentru grădină;

-plasă pentru gard din sârmă, cu înălțimea de 1.5 metri și lungimea de 3 metri; 

-sârmă de legat;

-o bucată de linoleum sau alt material gros;

-polietilenă groasă cu lungimea de 4 metri și lățimea de 1.5 metri;

-fier de călcat + 2 bucăți de hârtie sau pânză;

-o țeavă PVC + un cot;

-un robinet + adaptoarele necesare;

-2 coliere metalice;

-scotch.

MOD DE LUCRU:

1.Realizați 4 găuri în pământ cu ajutorul burghiului pentru grădină. Adâncimea lor trebuie să fie de circa 50 cm, iar distanța dintre ele — 75 cm. De asemenea, ele trebuie să reprezinte colțurile unui pătrat.

2.Instalați 4 pari metalici sau de lemn în găurile obținute. Ei vor suporta greutatea rezervorului plin.

3.Săpați un șanț circular, cu adâncimea de câțiva cm, între pari (puțin spre interior).

4.Întindeți plasa de sârmă între pari (spre interiorul lor), legându-o de ei cu bucățele de sârmă pentru legat. Marginea ei inferioară trebuie îngropată în șanțul săpat anterior: astfel ea nu se va deforma în timpul umplerii rezervorului. Ultima latură a sârmei se lasă desfăcută.

5.Uniformizați solul din interiorul construcției rezultate, după care acoperiți-l cu linoleum sau materialul gros, pe care l-ați ales.

6.Tăiați bucata de polietilenă, de care aveți nevoie. Îndoiți-o în jumătate (în direcție longitudinală), după care lipiți-i marginile lungi și marginile scurte dintr-o singură parte, ca să obțineți un sac. Lăsați un orificiu suficient pentru pătrunderea fixă a țevii — pe fundul sacului (în mijloc). Polietilena se lipește ușor cu fierul de călcat: pur și simplu puneți-o între 2 bucăți de hârtie sau material și treceți de câteva ori cu fierul încins pe suprafața ei.

7.După aceasta montați cotul pe unul dintre capetele țevii PVC. Apoi introduceți-o prin orificiul de pe fundul sacului, astfel încât cotul să rămână în interiorul lui. Pliați sub formă de acordeon partea inferioară a sacului, apropiindu-o de țeavă, după care fixați-o cu colierele metalice. La sfârșit înfășurați compact locul respectiv cu scotch, ca să etanșați complet orificiul, prin care iese țeava.

8.Așezați sacul pliat în interiorul construcției de sârmă, scoțând țeava prin ea. După aceasta montați robinetul pe capătul ei.

9.Turnați puțină apă în sac, ca să-i îndreptați fundul.

10.Apoi fixați bucata de sârmă, care a rămas desfăcută. Nu uitați să-i îngropați partea inferioară. Acoperiți marginile superioare ale construcției cu o bucată de linoleum sau alt material gros, ca să evitați agățarea peliculei.

11.Ridicați cu grijă marginile sacului, îndoindu-le peste marginile construcției.

12.Umpleți rezervorul cu apă. Lăsați-o să se încălzească, după care folosiți-o pentru irigare. În rezervor încap 1000 litri de apă.

Spor la grădinărit!

New