Ruladă de bezea cu cremă de brânză, vișine și fulgi de migdale!

Este un desert extrem de fin, care pur și simplu se topește în gură! Trebuie neapărat să-l pregătiți în timpul verii!

INGREDIENTE:

Pentru bezea:

-140 g de albuș de ou (4 albușuri mari);

-180 g de zahăr tos;

-40 g de zahăr pudră;

-20 g de amidon de porumb (dacă nu-l aveți la îndemână, puteți să-l înlocuiți cu amidon de cartofi);

-1 g de cremă de tartar/sare de lămâie sau o linguriță de suc de lămâie;

-un praf de sare.

Pentru crema de brânză:

-200 g de cremă de brânză;

-130 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-30 g de zahăr pudră.

Altele:

-50 g de fulgi de migdale;

-aproximativ 200 g de vișine.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți bezeaua: amestecați zahărul tos și crema de tartar.

2.Amestecați zahărul pudră și amidonul de porumb într-un vas separat (blatul de bezea pentru această ruladă poate fi preparat fără amidon, dar noi preferăm să-l adăugăm, deoarece el absoarbe umiditatea excesivă).

3.Adăugați un praf de sare în albușuri, după care bateți-le până se vor transforma într-o spumă pufoasă și albicioasă, mărind treptat viteza mixerului (dacă mixerul dumneavoastră este foarte puternic, nu-i măriți viteza până la maximă, ci până la moderată).

4.Apoi adăugați treptat zahărul combinat cu crema de tartar și continuați mixarea până la apariția vârfurilor persistente: zahărul trebuie să se dizolve complet, iar bezeaua să devină densă și stabilă.

5.Adăugați zahărul pudră combinat cu amidonul în bezea, cernându-le printr-o sită măruntă. Apoi amestecați până la omogenizare cu mixerul pornit la viteza minimă.

6.La sfârșit amestecați bezeaua cu spatula, realizând mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus: astfel veți verifica omogenitatea ei.

7.Transferați bezeaua pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o sub formă de blat uniform, pătrat sau dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

8.Presărați suprafața blatului de bezea cu fulgi de migdale (sau nuci mărunțite).

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 150°C și coaceți blatul de bezea pe parcursul a 25-30 minute, până când suprafața lui se va acoperi cu o crustă subțire, ușor rumenită și crocantă. Trebuie să știți că la interior el rămâne moale și fin ca sufleul. Nu-l uscați prea mult, deoarece ulterior nu-l veți putea rula.

10.Acoperiți blatul cu o altă bucată de hârtie de copt și întoarceți-l pe cealaltă parte. Apoi îndepărtați hârtia, pe care s-a copt și lăsați-l să se răcească complet.

11.Spălați vișinele și îndepărtați-le sâmburii. Puneți-le într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge lichidul excesiv de pe ele. Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie (dacă fructele vor fi umede, blatul de bezea se va înmuia).

12.Pregătiți crema de brânză: puneți crema de brânză și smântâna pentru frișcă (reci, abia scoase din frigider) într-un bol adânc. Adăugați zahărul pudră (cernut printr-o sită măruntă) și începeți să bateți compoziția cu mixerul pornit la viteză mică, mărindu-o treptat. Trebuie să obțineți o cremă omogenă, pufoasă și stabilă.

13.Întoarceți blatul cu partea, de la care veți începe rularea, spre sine. Răspândiți crema de brânză pe suprafața lui, întinzându-o într-un strat mai gros în partea, dinspre care veți începe rularea (astfel ea nu se va răspândi înafara ruladei). Înainte de aceasta puneți 2 linguri de cremă într-un poș cu dui (o veți utiliza pentru ornare).

14.Așezați vișinele pe stratul de cremă: fie doar la nivelul marginii, de la care veți rula blatul, fie pe toată suprafața lui.

15.Rulați cu grijă, fără să vă grăbiți, blatul sub formă de ruladă: el se va fărâmița pe alocuri, dar oricum își va menține forma.

16.Înveliți rulada în hârtia de copt și dați-o la frigider pentru 1-2 ore. Ea va deveni mai fermă și se va porționa mai ușor.

17.Scoateți rulada din hârtia de copt. Uniformizați-i capetele și decorați-o cu crema pusă deoparte și câteva vișine.

18.Porționați-o și serviți-o.

Dacă doriți să experimentați, puteți să pregătiți rulada de bezea cu alte variante de cremă (de exemplu, frișca bătută, crema din smântână dulce și piure de fructe, crema din smântână dulce și brânză, crema fiartă de vanilie, crema de lămâie/portocale (lemon/orange curd)) și fructe. Astfel veți descoperi combinația ideală pentru dumneavoastră!

Trebuie să menționăm faptul că fructele proaspete sunt utilizate în cofetărie doar pentru decor, fiind oricum acoperite cu glazură de zahăr și gelatină, ca să nu se oxideze. Iar dacă sunt incluse în umpluturi, ele sunt neapărat prelucrate termic. În condiții casnice puteți să adăugați fructe proaspete în deserturi (așa cum am procedat noi), dar trebuie să știți că termenul lor de valabilitate va fi mai scurt și, respectiv, veți fi nevoiți să le consumați mai repede.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New