Ruladă delicioasă de carne, preparată din doar trei ingrediente principale!

Rulada de carne preparată după această rețetă este neobișnuită, arătoasă, aromată, suculentă și delicioasă. O alternativă excelentă pentru mezelurile din comerț!

INGREDIENTE:

-500-600 g de piept de pui;

-300 g de bacon sau slănină afumată;

-700-1000 g de fleică de porc sau vită;

-10 g de muștar dulce;

-20 g de usturoi;

-20-30 g de sare (după gust);

-5 g de piper negru măcinat;

-3 g de busuioc uscat;

-3 g de cimbru uscat;

-3-5 g de condimente pentru carne.

Aveți nevoie de ață alimentară și folie tip manșon (pungă de copt) pentru modelarea și coacerea ruladei.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați baconul sau slănina afumată în feliuțe subțiri.

2.Tăiați fiecare piept de pui în 3 felii longitudinale. Întindeți-le pe un tocător, acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le cu ciocanul pentru carne.

3.Curățați fleica, îndepărtând pielițele și grăsimea excesivă de pe ea. Apoi tăiați-o cu cuțitul, transformându-o într-un „blat” cu grosimea uniformă.

4.Acoperiți fleica pregătită cu folie alimentară și bateți-o cu ciocanul pentru carne.

5.Presărați „blatul” de carne cu sare după gust și ungeți-l cu muștar. Apoi presărați-l cu jumătate din busuiocul combinat cu cimbrul și piperul negru măcinat. La sfârșit bateți-l cu palmele, ca să lipiți toate condimentele de suprafața lui.

6.Așezați feliuțele de bacon sau slănină afumată pe suprafața „blatului” de carne. Bătătoriți totul cu palmele, ca să obțineți o ruladă compactă, fără goluri.

7.Așezați feliile de piept de pui pe stratul de bacon/slănină. Presărați-le cu sare după gust, cu o parte din usturoiul trecut prin presa de usturoi și restul busuiocului, cimbrului și piperului negru măcinat. Bătătoriți bine toate straturile de carne.

8.După aceasta rulați-le sub formă de ruladă compactă. Fixați-i forma cu ață alimentară: legați-o foarte bine, ca să-și mențină bine forma după preparare.

9.După legare frecați suprafața ruladei cu puțină sare, usturoiul pisat rămas și condimentele pentru carne.

10.Puneți rulada într-o pungă de copt, legându-i capetele. Așezați-o pe o tavă și lăsați-o să se marineze timp de 60-90 minute la temperatura camerei.

11.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌ și coaceți rulada timp de 30 minute. Apoi reduceți temperatura până la 100°C‌ și continuați să o coaceți pe parcursul a încă 60 minute.

12.Dacă doriți, puteți să serviți rulada fierbinte: scoateți-o din folie și stropiți-o cu zeama eliberată în timpul coacerii. Îndepărtați ața alimentară din jurul ei și porționați-o.

13.Dacă vreți să serviți rulada în calitate de aperitiv rece, lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 3-4 ore. Apoi îndepărtați ața alimentară din jurul ei, feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!