Ruladă delicioasă din carne de pui. Alegeți-i umplutura după propriul dumneavoastră gust!

Rulada din carne de pui este potrivită pentru prepararea tartinelor servite la micul dejun și poate fi servită ca aperitiv rece la prânz sau ca gustare caldă la cină.

INGREDIENTE:

-un pui;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-gelatină (foi înmuiate în apă sau granule);

-foi de dafin;

-rădăcinoase.

Pentru umplutură (varianta, pe care noi am preparat-o):

-ciuperci prăjite;

-verdeață;

-ouă;

-sare și piper negru măcinat — după gust.

Alte variante de umplutură:

-ouă fierte cu verdeață;

-ciuperci prăjite cu ceapă și morcov;

-piure de cartofi cu cașcaval și verdeață;

-ficăței de pui (înnăbușiți cu ceapă) și prune uscate;

-ananas conservat.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vârfurile aripioarelor. Așezați puiul cu pieptul în sus și realizați câte o tăietură paralelă cu carena, pe fiecare parte a carcasei, separându-o astfel de piept.

2.Fără să lezați pielea, separați coloana vertebrală, coastele și oasele pelviene de carne. Scoateți carcasa, după care tăiați coada și resturile de gât. Tăiați tendoanele aripioarelor.

3.Similar, tăiați tendoanele de la nivelul pulpelor. Îndepărtați oasele de la acest nivel cu tot cu țesutul cartilaginos.

4.Întindeți puiul pe blatul de lucru. Suprafața lui trebuie să devină complet plată. De aceea, tăiați fiecare jumătate de piept în două părți longitudinale, întorcându-le ca pe paginile unei cărți și așezându-le pe zonele cu mai puțină carne. Tăiați carnea de pe pulpe și piept astfel încât stratul final de carne să aibă grosimea de 5-7 mm (puneți bucățile de carne, pe care le-ați tăiat, ca pe niște „plasturi” pe zonele cu puțină carne).

5.Acoperiți carnea de pui cu două straturi de folie alimentară și bateți-o cu ciocanul pentru carne, uniformizându-i suprafața.

6.Apoi îndepărtați folia de pe suprafața cărnii bătute. Sărați-o, piperați-o și, dacă doriți, așezați câteva foi înmuiate de gelatină pe ea sau presărați-o cu granule de gelatină, pentru ca straturile ruladei să se închege mai bine și să nu se desfacă în timpul porționării.

7.Pregătiți umplutura, pe care vreți să o folosiți. Răspândiți-o uniform pe suprafața cărnii bătute, într-un strat cu grosimea de 1 cm.

8.Folosind folia alimentară de sub stratul de carne, rulați puiul sub formă de ruladă compactă, după care înfășurați-l încă în câteva straturi de folie. Încercați să realizați acest proces astfel încât să nu rămână aer printre straturile de folie.

9.Legați capetele libere ale foliei cu ață groasă sau sfoară.

10.Pregătiți o supă condimentată (apă, foi de dafin, rădăcinoase, piper negru și sare — supa trebuie să fie prea sărată). Aduceți-o până la punctul de fierbere.

11.Așezați o farfurie răsturnată pe fundul unei cratițe mari, pentru ca folia să nu se lipească de vas. Puneți rulada pe ea.

12.Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți rulada pe foc mic, timp de 40 minute.

13.Scoateți rulada din supă și lăsați-o să se răcească.

14.Acoperiți-o cu un sos pregătit din miere și sos de soia. Apoi coaceți-o timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

15.Porționați rulada și serviți-o fierbinte sau rece.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...