Ruladă din ficat cu umplutură din brânză topită — un aperitiv foarte original și nemaipomenit de gustos! - Retete-Usoare.eu

Ruladă din ficat cu umplutură din brânză topită — un aperitiv foarte original și nemaipomenit de gustos!

Vă prezentăm un deliciu foarte aspectuos — rulada din ficat cu umplutură din brânză topită!

INGREDIENTE:

-1.5 kg de ficat de vită;

-2 morcovi mari;

-250 g de brânză topită;

-2 cepe albe medii;

-condimente — după propriul dumneavoastră gust;

-20 ml de ulei;

-2 căței mari de usturoi;

-65 g de unt;

-o linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați ficatul de vase sangvine și membrane groase, după care tăiați-l în fâșii mici și puneți-l într-un vas cu pereți groși, adăugând și puțin ulei.

2.Prăjiți-l timp de 2 minute, după care adăugați aproximativ 1/3 pahar de apă și înnăbușiți-l aproximativ 30 minute, întorcând periodic fâșiile de ficat.

3.Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu brânza topită până veți obține o pastă omogenă. Apoi adăugați usturoiul pisat, sare după gust și condimentele (diverse tipuri de piper, ierburi uscate etc.).

4.Tăiați morcovul în fâșii subțiri sau dați-l prin răzătoare.

5.Tocați mărunt ceapa.

6.Amestecați morcovul cu ceapa și căliți-le timp de 6-8 minute în unt sau ulei.

7.Transferați ficatul răcit și legumele rumenite în vasul de la blender și transformați-le în pateu, asezonându-le cu sare, piper negru și alte condimente după propriul dumneavoastră gust.

8.Întindeți o bucată de folie alimentară pe masă și modelați pe ea un blat din compoziția de ficat. Apoi răspândiți pasta de brânză pe suprafața lui, rulați-l sub formă de ruladă și dați-l la frigider pentru 4 ore (sau, cel mai bine, peste noapte). Cu cât va sta mai mult la rece, cu atât va deveni mai dens și nu se va fărâmița în timpul tăierii.

9.Înainte de servire, tăiați rulada în felii oblice (ca exemplu) și decorați-o cu rămurele de mărar, semințe de rodie sau boabe de călin.

O asemenea ruladă poate să înfrumusețeze și mesele dumneavoastră festive.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...