Rulouri din carne de porc cu umplutură din ingrediente simple!

Rulourile din carne de porc cu umplutură din ceapă prăjită, ouă fierte și verdeață sunt foarte gustoase și suculente. Gustul lor vă va impresiona!

INGREDIENTE:

-1 kg de cotlet de porc;

-3 cepe;

-3 ouă fierte;

-pătrunjel — după gust (puteți să-l înlocuiți cu ceapă verde sau mărar);

-o lingură de pesmet;

-50 ml de smântână pentru gătit 30%;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei — pentru prăjit;

-2 căței de usturoi + 2 lingurițe de apă (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați cotletul de porc în felii cu grosimea de 4-5 mm.

2.Acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le pe ambele părți cu ciocanul pentru carne, având grijă să nu le rupeți.

3.Presărați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

4.Dacă doriți, treceți 2 căței de usturoi prin presa de usturoi și amestecați-i cu 2 lingurițe de apă și o lingură de ulei. Ungeți feliile de carne cu compoziția rezultată, folosind pensula.

5.Suprapuneți feliile de carne și lăsați-le să se marineze.

6.Pregătiți umplutura: tăiați ceapa în cubulețe și, amestecând continuu, prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până se va înmuia și va deveni transparentă. Apoi amestecați-o cu pesmetul și luați-o de pe foc.

7.Adăugați ouăle fierte și date prin răzătoarea mare, pătrunjel mărunțit, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați.

8.Modelați rulourile: puneți câte 1.5-2 lingurițe de umplutură lângă una dintre marginile scurte ale fiecărei felii de carne. Apoi rulați-o sub formă de rulou, începând de la marginea scurtă, lângă care se află umplutura și îndoindu-i puțin marginile lungi spre interior.

9.Fixați rulourile cu scobitori sau ață alimentară.

10.Prăjiți-le în ulei încins, pe foc mare, pe ambele părți. 

11.Luați-le de pe foc și lăsați-le să se răcească puțin. Îndepărtați ața alimentară sau scobitorile de pe ele și puneți-le într-o tavă.

12.Turnați puțină apă fierbinte în tavă — cât să acoperiți rulourile până la jumătate. Adăugați smântâna pentru gătit și amestecați-o cu apa.

13.Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Coaceți rulourile timp de 40-50 minute. Cu 10 minute înainte de terminarea timpului de coacere îndepărtați folia de aluminiu de pe suprafața lor, ca să se mai rumenească puțin.

14.Transferați rulourile pe o farfurie și serviți-le cu multă plăcere!

Nu aruncați lichidul rămas în tava, în care ați copt rulourile. Adăugați cartofi tăiați în rondele sau feliuțe în el și coaceți-i până vor fi gata, asezonându-i cu condimentele, care vă plac.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!