Rulouri umplute cu bezea italiană — vă vom povesti cum să modelați rulourile, chiar dacă nu aveți forme speciale (conice, de metal)! - Retete-Usoare.eu

Rulouri umplute cu bezea italiană — vă vom povesti cum să modelați rulourile, chiar dacă nu aveți forme speciale (conice, de metal)!

Acest deliciu poate fi pregătit cu ușurință în condiții casnice. Un desert, de care se vor bucura și cei mari și cei mici!

INGREDIENTE:

-2 foi pătrate de foietaj;
-2 albușuri de ouă + un ou întreg (pentru uns);
-50 ml de apă;
-100 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți ingredientele.

2.Întindeți fiecare foaie de aluat până o veți transforma într-un dreptunghi cu lungimea de aproximativ 27-30 cm.

3.Tăiați foaia dreptunghiulară în fâșii longitudinale, cu lățimea de aproximativ 2.5 cm.

4.Decupați triunghiuri din hârtie de copt și rulați-le sub formă de cornet. Acestea vor fi formele pentru viitoarele rulouri.

5.Rulați fiecare fâșie de aluat în jurul unui cornet de hârtie, începând de la vârful acestuia și suprapunând straturile de aluat.

6.Așezați rulourile pregătite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7.Ungeți-le cu ou bătut (sau gălbenuș bătut).

8.Coaceți rulourile pe parcursul a 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

9.Pregătiți bezeaua italiană: încălziți apa cu zahărul până la 118°C (sau verificați dacă siropul este gata prin testul bobiței de zahăr).

10.Bateți albușurile cu un praf de sare de lămâie până la apariția vârfurilor persistente. Adăugați siropul în spuma obținută, turnându-l în jet subțire și bătând totul cu mixerul pornit la viteză mare. Mixați compoziția până se va răci complet.

11.Transferați bezeaua italiană într-un pos cu dui.

12.Umpleți rulourile cu ea.

13.Presărați rulourile umplute cu zahăr pudră.

Sfaturi:

Puteți să înlocuiți oul pentru ungerea rulourilor cu gălbenușurile rămase după separarea albușurilor pentru prepararea bezelei.

Cel mai bine este să așezați rulourile pe tavă cu „cusătura” în jos, ca să nu se desfacă în timpul coacerii.

Testul bobiței de zahăr se realizează astfel: adăugați o picătură de sirop în apă rece. Dacă aceasta se transformă imediat într-o biluță, siropul este gata.

Una dintre variantele de servire a rulourilor: coaceți bucățele de foietaj o dată cu rulourile, după care sfărâmați-le cu sucitorul. Înmuiați capătul larg (deschizătura) fiecărui rulou umplut în firimiturile obținute. Această variantă este și practică: astfel rulourile nu se vor lipi de pereții recipientului, în care le veți păstra.

Apropo, rulourile trebuie păstrate la frigider și, preferabil, cel mult 24 ore. Oricum, experiența arată că ele „dispar” imediat.

Puteți să nu adăugați sare de lămâie în albușurile pentru bezea. Însă datorită ei, rulourile nu ies prea dulci.

Dacă veți utiliza forme conice, de metal, pentru modelarea rulourilor, atunci, evident, acestea vor avea interiorul perfect rotund (totuși, în timpul coacerii, hârtia cedează sub greutatea aluatului). Dar putem spune că rulourile preparate după varianta noastră reprezintă un adevărat lucru de mână. Ele nu se compară cu cele din comerț!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...