Salam de casă din carne de porc!

Se prepară foarte ușor, din carne de porc, sare, usturoi, piper negru și foi de dafin. Nici nu poate fi comparată cu salamurile din comerț! 

INGREDIENTE:

-2 kg de pulpă de porc;

-500 g de slănină sau burtă de porc;

-2 căpățâni de usturoi;

-1.5 lingurițe de boabe de piper negru;

-6 boabe de ienibahar;

-3 foi de dafin;

-30 g de sare;

-mațe de porc cu diametrul de 38-40 mm.

MOD DE PREPARARE:

1.Acoperiți mațele de porc cu apă rece și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 3-4 ore. Apoi spălați-le bine sub jetul de apă.

2.Tăiați carnea și slănina în câteva bucăți și țineți-o la frigider. Scoateți câte o bucată de carne sau slănină din frigider și tăiați-o în cubulețe cu latura de circa 1 cm. Puneți-o într-un bol, pe care, de asemenea, trebuie să-l țineți în frigider. Carnea pentru salam trebuie menținută rece!

3.Rupeți foile de dafin în bucățele și puneți-le într-un bol adânc. Adăugați boabele de piper negru și ienibahar, usturoiul tăiat în bucățele și sarea. Pasați condimentele cu blenderul până se vor transforma într-o compoziție păstoasă.

4.Adăugați compoziția de condimente în carnea pregătită. Amestecați-o și frământați-o pe parcursul a minim 10 minute. Ea trebuie să devină vâscoasă.

5.Umpleți mațele cu compoziția de carne, folosind accesoriul pentru cârnați de la mașina de tocat carne sau robotul de bucătărie. Dacă nu aveți o asemenea ustensilă, folosiți gura unei sticle de plastic. Salamul trebuie să fie compact și să nu conțină goluri.

6.Legați salamul cu ață alimentară, închizându-i capetele și divizându-l în segmente cu lungimea, pe care o considerați potrivită.

7.Puneți salamul pe o tavă de copt. Turnați puțină apă în ea.

8.Coaceți salamul timp de aproximativ 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.

9.Lăsați-l să se răcească.

10.Apoi serviți salamul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New