Salată ciuperci îmbrăcate în șubă!

Salata este una deosebită pentru că ciupercile nu sunt sub șubă, ci sunt ascunse printre șubă. Toate nuanțele preparării le găsiți în rețeta pas cu pas.

INGREDIENTE:

-500 gr de ciuperci champignon (sau alt tip);
-1 ceapă;
-3 cartofi fierți;
-4 ouă fierte;
-2-3 castraveți marinați;
-150 gr de cașcaval;
maioneză;
-ulei;
-verdeață – pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați ouăle, cartofii și cașcavalul prin răzătoare, în diferite recipiente.
2.Tăiați castraveții fâșii subțiri.
3.Ciupercile le tăiați lamele fine sau bucăți nu prea mari, apoi le prăjiți în ulei, asezonați-le cu sare.
4.Tăiați ceapa solzișori și adăugați-o la ciupercile pe jumătate gata. Ceapa nu trebuie să fie prea prăjită, dar nici să se simtă crudă. Dacă vă este greu să obțineți acest rezultat combinând ciupercile și ceapa, atunci prăjițile aparte și apoi amestecați-le.
5.Așezați salata în straturi: cartofi, ciuperci cu ceapă, maioneză, castraveți marinați, maioneză, ouă, maioneză, cașcaval și ornați cu verdeață. Vă recomand să puneți ciupercile deasupra cartofilor, care vor îmbiba uleiul aromat din ciuperci, astfel salata își va menține bine forma, iar uleiul nu va curge. Stratul de cartofi nu e necesar să fie uns cu maioneză pentru că va avea ulei, dar acest lucru este opțional.
6.Salata are nevoie de câteva ore să se îmbibe bine.
Salata cu ciuperci în șubă e gata și poate fi pusă pe masa de Revelion. Cartofii îmbibați cu ulei aromat devin suculenți, iar castraveții crocanți, ouăle și cașcavalul au transformat-o într-o capodoperă culinară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...