Salată „Tiffany”. O rețetă aspectuoasa, care trebuie să fie cunoscută de orice gospodină! - Retete-Usoare.eu

Salată „Tiffany”. O rețetă aspectuoasa, care trebuie să fie cunoscută de orice gospodină!

INGREDIENTE (PENTRU 8-10 PORȚII):

-un piept de pui;
-3 ouă;
-100-150 g de cașcaval;
-½ pahar de nuci( 75-100g );
-300-400 g de struguri;
-1-3 lingurițe de curry;
maioneză — după gust;
-lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați pieptul de pui și tăiați-l în cubulețe cu latura de maxim 1 cm.
2.Deseori carnea devine uscată după prăjire. De aceea, marinați cubulețele de carne în suc de lămâie. Stoarceți sucul din jumătățile de lămâie și amestecați-l foarte bine cu carnea. Lăsați-o să se marineze cel puțin 30 minute.
3.Încingeți puțin ulei într-o tigaie, după care adăugați cubulețele de carne și prăjiți-le repede. Cu cât crusta se va forma mai repede, cu atât carnea va fi mai suculentă.
4.Cum numai carnea se va rumeni, adăugați curry și amestecați foarte bine. Acoperiți tigaia cu un capac și înnăbușiți carnea pe foc mic, pe parcursul a 5 minute. Apoi lăsați-o să se răcească.
5.Cel mai bine ar fi să transferați carnea răcită într-o strecurătoare, deoarece sucul de lămâie și curry determină acumularea de lichid. Dacă nu-l veți strecura, salata își poate pierde forma.
6.Fierbeți și curățați ouăle. Dați-le prin răzătoare.
7.Mărunțiți nucile.
8. Dați cașcavalul prin răzătoare.
9.Asamblați salatei: așezați carnea de pui sub formă de strugure. Ungeți-o cu maioneză și presărați-o cu nuci mărunțite.

10.Apoi așezați stratul de ouă rase. Ungeți-l cu maioneză și, de asemenea, presărați-l cu nuci.

11.Ultimul strat va fi reprezentat de cașcavalul ras. Ungeți-l cu maioneză și presărați-l cu nuci.

12.Iar pentru ca strugurii să nu alunece de pe suprafața salatei, ungeți-o bine cu maioneză.

13.Apoi tăiați bobițele de struguri în jumătăți. Îndepărtați-le sâmburii (dacă aceștia există) și așezați-le pe suprafața salatei, începând cu marginea acesteia — astfel ele se fixează mai bine. La capătul ciorchinelui puteți așeza bobițele mai mici. Noi am folosit două tipuri de struguri. Dacă doriți, puteți folosi chiar și mai multe. Puteți să așezați bobițele lor sub orice formă — dați frâu liber imaginației.

14.Apoi decorați salata cu nucile rămase și introduceți codița adevărată a strugurelui la baza ei. Puteți folosi o codiță de ceapă verde, ca să mimați un cârcel.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...