Salata ,,Vinegret'' - credeam că știu să o prepar, până o prietenă m-a servit cu salata făcută de ea. Secretul care a schimbat totul! - Retete-Usoare.eu

Salata ,,Vinegret” – credeam că știu să o prepar, până o prietenă m-a servit cu salata făcută de ea. Secretul care a schimbat totul!

Un bucătar rus lucra la curtea lui Alexandru I. Odată, un coleg francez, văzând că asezonează salata de legume fierte cu oțet, l-a întrebat: „Vinaigre?”. Bucătarul rus, neștiind limbele străine, a crezut că întreabă cum se numește salata și s-a grăbit să răspundă: „Vinegret, vinegret”. Această întâmplare hazlie se consideră a fi istoria apariției denumirii acestei salate preferate.

Rețeta clasică de vinegret este simplă și modestă. Dar, ca și orice salată, este o temă inepuizabilă pentru creativitate. Unele gospodine o prepară cu hering sărat, altele adaugă fasole fierte, burete marinate, carne de pui sau ouă. Cu toate acestea, ingredientele care se folosesc sunt accesibile, iar gustul este armonios.

Vă recomandăm să folosiți anume castraveți murați. Ați putea folosi și marinați, dar atunci e nevoie să adăugați mai multă sare. Dacă preferați salate picante, adăugați în dressing 1 lingură de muștar, puțină zeamă de lămâie sau oțet balzamic.

INGREDIENTE:

-500 gr de varză murată;

-2 cepe;

-4 morcovi;

-3 sfecle roșii;

-2 castraveți;

-3 cartofi;

-400 gr de mazăre verde;

-1 lingură de oțet;

-sare și piper negru măcinat – după gust;

-ulei – după gust;

-ceapă verde – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți în coajă morcovul, sfecla și cartofii. După ce se răcesc, tăiați legumele cuburi mici. La fel tăiați și castraveții.

2.Tăiați ceapa sferturi, apoi fiecare bucată o tăiați felii subțiri. O puneți într-un vas mic, adăugați oțet și o lăsați la marinat pentru 15 minute. Apoi scurgeți oțetul.

3.Puneți varza murată într-un vas adânc sau într-o cratiță, adăugați ceapa marinată, castraveții, mazărea verde și celelalte legume.

4.Asezonați cu sare dacă e nevoie, adăugați piper negru și ulei, apoi amestecați bine. Puneți vinegretul în salatieră și presărați cu ceapă verde tocată.

Rezultatul depinde mult de cum sunt tăiate legumele: cu cât mai mici vor fi cuburile, cu atât și gustul va fi mai fin. Pentru dressing, vă recomandăm să folosiți ulei aromat nerafinat, cu el salata este deosebit de gustoasă. Așteptăm să ne împărtășiți și dumneavoastră rețete de vinegret.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...