Sărmăluțe apetisante cu ciuperci Champignon (de post). Gustul lor este excepțional! - Retete-Usoare.eu

Sărmăluțe apetisante cu ciuperci Champignon (de post). Gustul lor este excepțional!

Persoanele, care consideră că meniul de post se rezumă doar la câteva feluri de mâncare, chiar se înșeală.

Unele rețete, precum salatele „Vinegret” și „Funchoza”, sunt considerate de post încă de la conceperea lor, iar altele au trecut printr-o serie de adaptări. Printre acestea se află și rețeta sărmăluțelor de post.

Sunteți surprinși? Vă asigurăm că sarmalele pot fi delicioase chiar și fără carne, dacă sunt pregătite cu ciuperci și dacă, pe lângă ciupercile obișnuite din comerț, se adaugă și puține ciuperci albe uscate (pentru mai multă aromă).

Dacă știți cum se pregătesc sarmalele cu carne, atunci vă veți descurca fără dificultate și cu varianta, pe care o vom descrie în continuare.

INGREDIENTE:

-o varză medie;
-100 g de orez cu bob rotund;
-2 cepe mici;
-2 morcovi mici;
-2 căței de usturoi;
-300 g de ciuperci Champignon;
-10 g de ciuperci albe uscate (pentru aromă);
-100 ml de sos de roșii;
-sare, piper negru măcinat, alte condimente — după gust;
-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Înmuiați în prealabil ciupercile uscate în apă (pentru o oră).
2.Separați frunzele căpățânii de varză și scufundați-le treptat (câte 2-3 bucăți) în apă clocotindă și sărată — pentru 3-4 minute (până se înmoaie).
3.Dacă nervurile principale ale frunzelor sunt foarte groase și dure, tăiați-le cu grijă.
4.Așezați frunzele opărite una peste alta și puneți-le deoparte.

5.Spălați orezul și fierbeți-l în apă sărată. Orezul trebuie să rămână parțial crud — el se va prepara complet în timpul fierberii sarmalelor.
6.Mărunțiți ceapa și dați morcovul prin răzătoare.
7.Prăjiți ceapa în ulei până se va înmuia. Adăugați morcovul și căliți-l timp de 5-7 minute la foc moderat. Puneți jumătate din legumele prăjite deoparte — le veți folosi la prepararea sosului.
8.Mărunțiți ciupercile și adăugați-le în legumele rămase pe tigaie. Prăjiți-le până se va evapora tot sucul, pe care-l vor elibera.
9.Combinați prăjeala cu orezul. Adăugați usturoiul mărunțit. Aceasta va fi umplutura sărmăluțelor.

10.Rulați sarmalele: folosind o lingură, puneți câte puțină umplutură pe marginea frunzei de varză. Împăturiți-i marginile și rulați sărmăluța. Procedați similar până vi se vor termina toate ingredientele pregătite.

11.Dacă doriți, puteți prăji puțin sarmalele înainte de a le înnăbuși.
12.Puneți legumele prăjite, pe care le-ați păstrat pentru sos, pe tigaie. Adăugați 3 linguri de pastă de roșii și puțină apă fierbinte. Adăugați sare și condimente după gust. Înnăbușiți toate aceste ingrediente pe parcursul a câtorva minute.
13.Așezați sarmalele într-o cratiță. Acoperiți-le cu sosul obținut. Aduceți-le până la punctul de fierbere, după care reduceți flacăra până la minim, acoperiți vasul cu un capac și înnăbușiți-le pe parcursul a aproximativ 30 minute.
14.Sărmăluțele sunt gata! Și dacă veți spune că cele cu carne sunt mai gustoase, nu vă vom crede!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...