Ruladă din ciolan de porc – un deliciu ieftin pentru masa de sărbătoare!

Această ruladă fiartă din ciolan de porc este foarte gustoasă și suculentă. Poate fi pusă pe platoul cu mezeluri de pe masa de sărbătoare. Vă asigurăm că oaspeții vor rămâne încântați de gustul ei!

INGREDIENTE:

– 2 ciolane mari de porc;

– 100 g de slănină afumată;

– 5 căței de usturoi (mari);

– 2 lingurițe de amestec de condimente uscate pentru carne;

– 3 lingurițe de sare;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

Pentru marinadă:

– 2 l de apă;

– 1 lingură de sare;

– 30 boabe de piper negru;

– 5-6 frunze de dafin;

– 1 cățel de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați, spălați și dezosați ciolanul de porc.

2. Acoperiți carnea dezosată cu o folie alimentară și bateți-o cu un ciocan de bucătărie.

3. Amplasați carnea pe o pungă desfăcuta de copt, asezonați-o cu sare și piper negru, ungeți-o cu condimente pentru carne și masați toată suprafața acesteia, astfel încât să se îmbibe foarte bine cu gustul condimentelor.

4. Curățați usturoiul, dați-l printr-o răzătoare mică și îmbuibați-l și pe el în carne.

5. Tăiați câteva felii de slănină afumată și adăugați-le peste carne în câteva rânduri.

6. Rulați carnea într-o ruladă. Legați-i marginile opuse cu o ață alimentară (ca pe o bomboană). Apoi fixați și însăși rulada cu ață.

7. Lăsați-o să se marineze timp de 3-5 ore.

8. Adăugați-o într-un recipient încăpător și străpungeți pachetul în câteva locuri cu cuțitul, ca să aibă pe unde ieși aburul.

9. Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță, adăugați boabele de piper, frunzele de dafin și cățelul de usturoi cu tot cu coajă. Adăugați cratița pe foc, aduceți apa în punctul de fierbere, apoi adăugați rulada. Fierbeți-o la foc moderat timp de trei ore (câte o oră și jumătate pe fiecare parte). Aveți grijă să nu fiarbă tare. În caz de necesitate, faceți focul mai mic.

10. Scoateți rulada din cratiță și adăugați-o într-un recipient încăpător. Puneți peste ea un tocător cu o greutate (noi am adăugat o sticlă de 5 l cu apă). Lăsați-o să stea astfel timp de trei ore.

11. Rulada e gata! Dacă dispuneți de timp, o puteți pune în frigider pentru câteva ore ca să se închege. Însă o puteți servi și așa. E foarte gustoasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New