Se prepară destul de rapid și simplu, iar ingredientele sunt accesibile pentru fiecare – prăjitură nemaipomenit de gustoasă!

Se prepară destul de rapid și simplu, iar ingredientele necesare sunt accesibile pentru fiecare. Și suntem siguri că va dispărea la fel de rapid din farfurie, precum a fost pregătită! Va deveni desertul dvs. preferat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 650 g de făină;

– 500 g de unt sau margarină;

– 200 g de zahăr;

– 7 gălbenușuri de ou;

– 1 linguriță de praf de copt;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– coaja de la 1 lămâie (jumătate de linguriță);

Pentru umplutură:

– 950 g de brânză de vaci;

– jumătate de linguriță de zahăr vanilat;

– 150 g de zahăr tos;

– jumătate de linguriță de coajă de lămâie;

– 1 ou;

Pentru bezea:

– 7 albușuri de ou;

– 1 praf de sare;

– 350 g de zahăr tos;

– jumătate de linguriță de zahăr vanilat;

– 4-5 picături de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați albușurile de gălbenușuri.

2. Pregătiți aluatul: într-un bol separat, cerneți făina și încorporați-o cu untul (sau margarina) de temperatura camerei, tăiat în formă de cubulețe. Amestecați ingredientele cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat fărâmicios.

3. Efectuați o adâncitură și adăugați gălbenușurile de ou, zahărul, coaja de lămâie, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Frământați aluatul, transferați-l într-o pungă de plastic și puneți-l în frigider pentru 30 de minute.

4. Pregătiți umplutura: transferați brânza de vaci într-un bol încăpător, adăugați zahărul tos și cel vanilat, coaja de lămâie și oul. Amestecați foarte bine ingredientele cu ajutorul unei spatule.

5. Scoateți aluatul din pungă și amplasați-l pe o tavă cu dimensiunile de 30 cm pe 38 cm. Întindeți bila de aluat cu degetele într-un blat uniform, care să ocupe toată suprafața tăvii.

6. Turnați umplutura de brânză deasupra și răspândiți-o uniform și pe ea.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 20 de minute.

8. Pregătiți bezeaua: Bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză medie, până când veți obține o compoziție spumoasă. Apoi începeți să adăugați treptat zahărul tos și cel vanilat. Adăugați sucul de lămâie, măriți viteza mixerului până la cea maximă și bateți ingredientele până când se vor transforma într-o compoziție densă, care ia forma telului.

9. Transferați compoziția obținută într-un poș de silicon. Montați o duză cu vârful tăiat și decorați toată suprafața prăjiturii cu bezea.

10. Coaceți prăjitura timp de încă 15 minute la temperatura de 170°С. Bezeaua se va întări puțin, însă va rămâne moale și delicată în interior.

11. Tăiați prăjitura în bucățele și serviți-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New