Secretul preparării pandișpanului mare și pufos, care nu se lasă! Iese de fiecare dată!

Acest pandișpan minunat poate fi preparat în tăvi mari, cu diametrul de 30 cm, fără să se lase. Este universal, putând fi servit ca desert individual sau inclus în torturi și alte deserturi. Gustul lui nu este pregnant, completând excelent gusturile cremei și ale celorlalte componente din desert. Dacă este combinat cu cremă de iaurt, cremă de brânză sau frișcă bătută, nu necesită însiropare. Dacă folosiți creme cu conținut mai mare de grăsime, însiropați-l cu o cantitate moderată de sirop sau lapte. Culoarea pandișpanului depinde direct de calitatea uleiului și ouălor, din care este preparat.

INGREDIENTE:

-10 ouă medii (greutatea unui ou fără coajă este de aproximativ 50 g);

-½ linguriță de sare;

-30 g de zahăr vanilat sau extract de vanilie;

-500 g de zahăr;

-250 ml de lapte;

-250 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-700 g de făină;

-30 g de praf de copt.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Noi am copt pandișpanul într-un inel cu diametrul de 30 cm și înălțimea de 8.5 cm. Dimensiunile lui finale au fost 29 cm în diametru și 7.5 cm în înălțime.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ouăle, sarea și zahărul vanilat într-un bol adânc. Adăugând treptat (în 3-4 etape) zahărul tos, bateți compoziția cu mixerul pornit la viteza maximă, pe parcursul a 7-10-15 minute (în funcție de puterea mixerului), până când va deveni pufoasă, voluminoasă, albicioasă și destul de stabilă (telurile trebuie să lase urme persistente timp de 2-3 secunde pe suprafața ei).

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui și laptele. Amestecați puțin, folosind mixerul pornit la viteză mică.

3.Adăugați treptat (în 3-4 etape) făina cernută. Amestecați cu telul, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

4.La sfârșit adăugați praful de copt. Amestecați cu telul, prin același tip de mișcări. Nu amestecați praful de copt cu făina, ca să evitați apariția prea multor bule în timpul încorporării făinii în aluat.

5.Transferați aluatul în tavă, răspândindu-l uniform. Treceți cu o frigare de lemn prin el, trasând o spirală, ca să scoateți eventualele bule de aer din interiorul lui.

Tapetați doar fundul tăvii cu hârtie de copt și nu o ungeți cu ulei sau unt. Noi am folosit un inel reglabil, căruia i-am închis fundul cu folie de aluminiu.

6.Coaceți pandișpanul timp de aproximativ 70 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ (programul jos-sus, fără convecție). În primele 45 minute de coacere nu deschideți ușa cuptorului. Apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu și continuați coacerea pandișpanului pe parcursul a încă circa 25 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

7.Lăsați pandișpanul în tavă până se va răci complet.

8.Apoi separați-l de pereții ei și scoateți-l din ea.

9.Puteți să-l tăiați îndată sub formă de blaturi și să-l folosiți.

10.Pandișpanul poate fi păstrat timp de câteva zile la frigider, învelit în folie alimentară sau timp de 2 săptămâni la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New