Semănați busuiocul într-o sticlă, ca să obțineți o tufă bogată și frumoasă!

Deși este o plantă pretențioasă și solicitantă, busuiocul nu este chiar atât de greu de cultivat, dacă se respectă regulile principale și se folosesc unele secrete ale grădinarilor experimentați. Dacă veți utiliza metoda de cultivare în sticlă, veți obține o tufă suculentă, bogată, foarte verde, vitaminoasă și aromată de busuioc pe pervazul locuinței dumneavoastră!

Aveți nevoie de o sticlă de plastic, cu volumul de 5 litri, tăiată în jumătate. Anume acest volum este ideal pentru creșterea și dezvoltarea sistemului radicular al busuiocului.

Mai întâi trebuie să udați substratul universal pentru răsaduri (este ușor și, de aceea, se potrivește pentru cultivarea busuiocului) cu apă fierbinte, ca să-l decontaminați. Apoi pur și simplu semănați semințele de busuioc. Ele vor răsări mai repede în solul încălzit — durează aproximativ o săptămână.

Umeziți suprafața semințelor cu apă, folosind pulverizatorul și acoperiți-le cu folie alimentară. Puneți sticla într-un loc cald și luminos — pervazul însorit se potrivește perfect. Dacă este necesar, iluminați suplimentar viitoarea plantă. Totul se realizează într-o sticlă obișnuită de 5 litri, tăiată în jumătate — nu trebuie să îndepliniți niciun fel de pași suplimentari, inclusiv repicarea.

Când vor apărea lăstarii, trebuie să presărați solul dintre ei cu un amestec format din 5 părți de nisip și o parte de cenușă de lemn — pentru prevenirea putregaiului rădăcinii („piciorușul negru”).

Busuiocul crește excelent pe pervazurile însorite, rezultând tufe mari, bogate și folositoare!

Încercați să plantați și să cultivați busuiocul prin această metodă pe pervazul dumneavoastră!

Spor la grădinărit!