Sezonul castanelor abia începe – folosiți-le corect! 10 idei geniale de utilizare a castanelor! - Retete-Usoare.eu

Sezonul castanelor abia începe – folosiți-le corect! 10 idei geniale de utilizare a castanelor!

Sosirea toamnei nu este un motiv pentru melancolie. Până la urmă, orice anotimp are farmecul său. În acest sezon parcurile abundă de castane. Puteți ieși la plimbare și să strângeți cât mai multe, pentru că noi v-am pregătit câteva idei interesante.

Unde le puteți folosi

  1. Curățarea dinților

Pulberea din castane vă va ajuta să îmbunătățiți starea gingiilor, dar și să vă înalbiți dinții cu 1 ton. Este suficient să curățați castanul de coaja brună, iar miezul alb să-l uscați și să-l măcinați – remediul natural pentru igiena orală e gata.

  1. Băi în cadă

Turnați 0,5l de apă peste 1 lingură de pulbere de castane și lăsați amestecul peste noapte. A doua zi, puneți cratița la foc, aduceți până la punctul de fierbere, strecurați amestecul și adăugați-l în cadă. Acest supliment îmbunătățește circulația sângvină, conferă pielii fermitate și o întinerește.

  1. Spălat de rufe

Pulberea din castane sălbatice este excelentă pentru spălarea hainelor, acționând ca nucile de săpun. Are un miros ușor și plăcut, îngrijește de pielea mâinilor.

  1. Spălatul părului

Veți fi surprinși, dar la o lună după spălarea părului cu pulbere de castan sălbatic, se normalizează glandele sebacee ale pielii capului, părul încetează complet să cadă, iar creșterea se accelerează!

  1. Îngrijirea tenului

Amestecați 2 linguri de pulbere de castan cu o cantitate mică de apă până la omogenizare, aplicați masca pe piele, lăsați timp de 10 minute, apoi spălați cu grijă cu apă caldă.

  1. Gel de duș

Dacă pulberea de castane poate fi folosită la curățarea dinților, la spălarea părului, la spălarea hainelor, atunci ca gel de duș e la fel de potrivită. Pregătiți un amestec de pulbere și săpun, iar pentru aromă adăugați câteva picături de ulei eteric.

  1. În prepararea bucatelor

În mâncare pot fi întrebuințate doar castanele comestibile (cele sălbatice nu fac parte din această categorie). Acestea pot fi prăjite, coapte, se fărâmițează și se adaugă în prăjituri sau ca înlocuitor de cafea.

  1. În lupta cu afidele

Puneți 10 linguri de pulbere de castan sălbatic într-o cratiță și adăugați aceeași cantitate de apă, fierbeți amestecul timp de 20 minute. Apoi, strecurați lichidul răcit complet și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator.

  1. În prepararea amestecurilor pentru masaj

Castanele sălbatice reprezintă o materie primă prețioasă în prepararea amestecurilor pentru masaj. Sunt foarte eficiente în cazul bolilor de varice, radiculită sau artrită.

  1. În lupta împotriva moliei

Pungile cu castane, așezate pe rafturile din dulap, sperie fluturi de molii și distrug, de asemenea, larvele lor. Nu uitați să puneți câteva castane și pe rafturile din bucătărie!

Castanele au proprietăți cu adevărat remarcabile. Iar căutarea lor prin frunziș poate fi transformată într-un joc captivant cu copiii! Se pare că mi-a venit o idee pentru seara asta …

Ce metode neobișnuite cunoașteți dumneavoastră?

loading...