Sfeclă roșie la cuptor - cea mai sănătoasă rețetă, aflați secretele prepararii corecte! - Retete-Usoare.eu

Sfeclă roșie la cuptor – cea mai sănătoasă rețetă, aflați secretele prepararii corecte!

Majoritatea bucătarilor sunt de părerea că sfecla roșie coaptă e mai gustoasă decât cea fiartă. Din sfecla roșie la cuptor se pot prepara salate și supe cremă delicioase. Sau se poate servi ca atare, cu bulgur fiert și … gem de afine – original, dar gustos!


Vă prezentăm câteva metode cum să coaceți corect sfecla roșie ca să puteți experimenta în bucătărie.
Cea mai simplă metodă este să tăiați sfecla felii mari, să le stropiți cu ulei de măsline, să le presărați cu sare și să le dați la cuptorul încălzit pentru 20-30 de minute.


Cea de-a doua metodă este să așezați sfecla roșie pe o folie de aliminiu, o stropiți cu ulei de măsline și o presărați cu sare, o împăturiți strâns în folie și o dați la cuptorul încălzit până la 180°C pentru 40-60 de minute. Dacă doriți ca sfecla să fie aromată, adăugați o crenguță de rozmarin sau condimentele preferate.


A treia metodă este să coaceți sfecla roșie pe sare. Pentru 4-6 sfecle medii sunt necesare 2-2,5 kg de sare gemă, 4-5 crenguțe de rozmarin și puțin unt. Spălați foarte bine sfecla, apoi o uscați. Amestecați sarea cu rozmarinul tocat mărunt. Turnați jumătate din amestec într-o formă adâncă. Deasupra puneți leguma și turnați sarea care a rămas, încât să acopere sfecla complet.

Dați forma la cuptorul încălzit până la 180°C pentru aproximativ 90 de minute. Scoateți atent sfecla roșie din sare. Înainte de servire, puteți tăia partea de sus și să puneți unt. Sau să scoateți miezul cu o linguriță și să-l serviți cu brânză și frunze de cimbru pe pâine integrală.
Oricare ar fi alegerea dumneavoastră suntem siguri că are să vă placă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...