Și douăzeci de borcane vor fi puține! „Mango” suculent din dovleac (pentru iarnă)!

O conservă foarte interesantă! Dovleacul preparat în acest fel are un gust aproape identic cu cel de mango. Merită să încercați acest deliciu!

INGREDIENTE:

-3 kg de dovleac curățat;

-3 portocale;

-o lămâie;

-10 g de sare de lămâie;

-600 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleacul de coajă și semințe, după care cântăriți-l.

2.Tăiați pulpa de dovleac în cubulețe.

3.Acoperiți portocalele și lămâia cu apă clocotită. Lăsați-le să se opărească pe parcursul a 30 secunde. Apoi curățați 2 portocale de coajă.

4.Tăiați citricele în cubulețe (o portocală și lămâia trebuie să rămână cu coajă).

5.Puneți toate ingredientele pregătite într-un bol adânc. Adăugați sarea de lămâie și zahărul. Amestecați.

6.Acoperiți vasul cu un capac și lăsați dovleacul și citricele să se „odihnească” timp de 3 ore, amestecându-le periodic. Drept rezultat, citricele își vor elibera sucul, ale căror aromă și gust vor pătrunde în dovleac.

7.Transferați dovleacul (cu/fără citrice) în borcane sterilizate, după care turnați și sucul citricelor în ele. Noi am pregătit 2 conserve cu dovleac și citrice și 2 conserve doar cu dovleac. Bucățelele rămase de citrice pot fi servite separat cu ceai.

8.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic și puneți-le într-o cratiță înaltă, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât ea să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor.

9.Sterilizați viitoarele conserve timp de 30 minute din momentul clocotirii apei (noi am pus dovleacul în borcane de 800 ml). Dacă doriți ca dovleacul din ele să fie foarte moale și sfărâmicios (aproape ca piureul), puteți să le sterilizați mai mult.

10.Scoateți borcanele din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți-le la locul de păstrare.

12.De principiu, conservele pot fi servite îndată (în cazul, în care vreți să le testați gustul înainte de sosirea iernii): ca atare sau adăugate în deserturi și chiar salate.

Vă recomandăm să pregătiți acest tip de conserve! Suntem siguri că veți rămâne mulțumiți de rezultat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!