Soluția vitaminoasă, care stimulează creșterea tufelor de castraveți!

Această soluție vitaminoasă intensifică de 10 ori creșterea tufelor de castraveți! Ele devin mai sănătoase și mai puternice, oferă o recoltă timpurie și mult mai mare!

Soluția respectivă este potrivită pentru fertilizarea ardeilor, vinetelor sau altor culturi, care au încetat să mai crească (de exemplu, după replantarea răsadurilor în grădină).

PRINCIPALELE MOTIVE ALE CREȘTERII LENTE SAU ABSENTE A RĂSADURILOR:

1.Nopțile reci (temperaturile nocturne scad sub -12°C). Această problemă poate fi rezolvată prin acoperirea plantelor tinere cu folie textilă agricolă sau peliculă specială.

2.Absența microelementelor necesare. În acest caz trebuie să folosiți un îngrășământ potrivit, cu rol de stimulator de creștere, ca să ajutați plantele să-și dezvolte rădăcinile. Acesta poate fi pregătit în condiții casnice, din ingrediente aflate la îndemână!

ÎNGRĂȘĂMÂNTUL, CARE STIMULEAZĂ CREȘTEREA RĂSADURILOR

Aveți nevoie de:

-500 ml de apă stătută (la temperatura mediului);

-o lingură rasă de drojdie uscată;

-o lingură de zahăr;

-apă stătută (la temperatura mediului) — pentru irigarea plantelor și diluarea soluției concentrate;

-cenușă de lemn.

Mod de lucru:

1.Turnați apa într-un borcan de 1 litru. Adăugați drojdia uscată și amestecați foarte bine, ca să o dizolvați.

2.Adăugați zahărul. Amestecați încă o dată.

3.Puneți soluția obținută într-un loc cald (de exemplu, în seră, acoperindu-o cu o găleată), dar fără să o expuneți la razele directe ale soarelui. Lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 2 ore.

4.Peste 2 ore, după ce drojdia s-a dizolvat complet în apă și a început să fermenteze, turnați soluția concentrată în 5 litri de apă stătută. Amestecați foarte bine.

5.Apoi luați câte 1 litru de soluție diluată și amestecați-o cu 10 litri de apă stătută. Astfel veți obține soluția cu concentrația optimă pentru fertilizarea plantelor (concentrația mai mare poate fi nocivă pentru ele).

6.Înainte să începeți fertilizarea plantelor irigați solul din jurul lor cu apă curată (neapărat stătută).

7.Apoi presărați câte o lingură rasă de cenușă de lemn (sursă bogată de potasiu) la baza fiecărei plante și amestecați-o puțin cu solul din jurul ei.

8.Turnați câte 500 ml de soluție de drojdie la baza fiecărei plante tinere.

9.Acest tip de fertilizare poate fi aplicat o dată pe sezon, după ce planta prezintă 1-2 frunze dezvoltate (nu mai devreme). Ulterior plantele vă vor bucura prin creșterea lor armonioasă, inflorescențele numeroase și recolta bogată.

Astfel, de ce drojdia este un stimulator de creștere? După ce ajunge în sol, ea începe să interacționeze cu el, prelucrând diverse micro- și macroelemente din compoziția lui și eliberând azot. Drept rezultat, nutrienții devin mai accesibili pentru plantele tinere, care au rădăcini firave și slab dezvoltate (dacă veți folosi un îngrășământ chimic, care conține azot, plantele dumneavoastră nu-l vor asimila propriu-zis, ci pur și simplu vor fi afectate de cantitatea mare de substanțe, îngălbenindu-se și uscându-se).

Cenușa de lemn este necesară pentru suplimentarea deficitului de potasiu, care apare după folosirea soluției de drojdie.

Spor la grădinărit!

New