Soluție pentru călcat rufele, pregătită în condiții casnice: simplifică această sarcină!

Călcatul îmbrăcămintei, lenjeriei de pat, draperiilor și perdelelor necesită mult timp și efort. Puțini oameni iubesc acest proces laborios. Dar există soluții moderne, care ușurează această sarcină: îmbunătățesc alunecarea fierului de călcat pe țesătură, îi oferă prospețime și o fac mai rezistentă la murdărire. Aerosolii cu amidon se găsesc sub formă de spray sau soluție de turnat în fierul de călcat. Noi vă propunem să nu cheltuiți banii pe chimicalele din comerț, ci să pregătiți de sine stătător un analog natural al acestei soluții.

CUM SE PREPARĂ SPRAY-UL PENTRU CĂLCAT?

Ca să pregătiți soluția de amidon pentru călcat, aveți nevoie de următoarele ingrediente și ustensile:

-2 pahare de apă caldă;

-o lingură de amidon de porumb;

-1-2 picături de ulei esențial (opțional);

-o sticlă dotată cu pulverizator.

Turnați apa caldă în sticlă. Adăugați amidonul de porumb și picăturile de orice ulei esențial. Închideți sticla cu capacul ei, dotat cu pulverizator și scuturați-o foarte bine, pentru ca tot amidonul să se dizolve. Trebuie să obțineți o soluție tulbure, asemănătoare cu laptele.

Înainte de utilizare scuturați bine sticla cu soluția de amidon. Ca să obțineți o suprafață netedă și îngrijită după călcat, pulverizați puțină soluție pe țesătură, respectând distanța de 25-35 cm. Așteptați 15-20 secunde și treceți cu fierul de călcat pe țesătură, setându-i în prealabil programul de temperatură, care este indicat pe eticheta articolului. Chiar și o stropire ușoară este suficientă pentru mult timp. De aceea, nu pulverizați deodată multă soluție. Apoi, dacă este necesar, puteți să mai stropiți din ea, dar străduiți-vă să nu apretați prea tare țesăturile. Agitați sticla înainte de fiecare pulverizare. 

Spray-ul cu amidon nu lasă urme pe țesăturile deschise și închise la culoare, nici pe talpa fierului de călcat. Totuși țineți minte că unele țesături se pot strica în timpul procesului de călcat. De aceea, testați spray-ul pe o porțiune greu de observat. Înainte de a începe prelucrarea, studiați neapărat eticheta de pe articole și asigurați-vă că ele pot fi călcate.

Trucurile gospodărești contribuie semnificativ la economisirea timpului nostru, pe care este mai bine să-l consumăm pe ocupații mai plăcute. Bineînțeles, spray-ul pentru călcat nu rezolvă toate problemele casnice, dar dacă el poate să ne ușureze măcar puțin viața, este păcat să nu profităm de acest șiretlic!

Spor la treabă!

New