Soluție pentru combaterea afidelor și furnicilor! Mai eficientă decât orice chimicale!

Combaterea afidelor nu este o sarcină ușoară! Bineînțeles, există multe soluții chimice, pe care le puteți utiliza, dar ulterior va trebui să mâncați recolta afectată de acestea, ceea ce nu este chiar folositor. De aceea, noi vă propunem să încercați soluțiile populare pentru alungarea acestor insecte dăunătoare din grădina și livada dumneavoastră. Este simplu și chiar eficient!

AVEȚI NEVOIE DE:

-1/3 săpun de rufe 72%;

-10 litri de apă;

-100 ml de amoniac.

MOD DE LUCRU:

1.Dați săpunul de rufe prin răzătoare sau tăiați-l cu cuțitul sub formă de fâșii subțiri (astfel el se va dizolva mai repede). Puneți-l într-o găleată sau alt vas cu volumul de minim 11 litri.

2.Adăugați 2 litri de apă fierbinte. Amestecați și așteptați până când săpunul se va dizolva complet.

3.Apoi diluați soluția obținută cu 8 litri de apă (la temperatura mediului).

4.Turnați amoniacul în soluția de săpun. Amestecați.

5.Transferați îndată compoziția rezultată în recipientul dotat cu pulverizator, pentru ca amoniacul să nu reușească să se evapore.

6.Stropiți plantele afectate de afide și furnici: atât fețele superioare, cât și fețele inferioare ale frunzelor lor. Această soluție nu este absorbită de plante, ci se menține pe suprafața frunzelor și tulpinilor. De aceea, ea trebuie folosită fie dis-de-dimineață, fie pe înserate și doar atunci când nu există precipitații, deoarece acestea o vor spăla.

7.Soluția respectivă poate fi folosită maxim o dată pe săptămână, până când vor dispărea toate afidele. Dar, de obicei, este suficientă o singură aplicare, dacă prelucrarea este minuțioasă.

Săpunul de rufe permite aderarea soluției de plante, împiedicând evaporarea ei. De asemenea, ajungând pe afide, el le provoacă arsuri, contribuind la distrugerea lor.

Amoniacul are 3 funcții: distruge insectele, alungă furnicile (datorită mirosului său specific) și fertilizează plantele (conține mult azot).

Spor la grădinărit!

New