Stropitoarea practică pentru grădină: o unealtă folositoare, confecționată din materiale simple!

Folosind materiale disponibile, puteți să confecționați ușor un ajutaj practic pentru furtunul, cu care irigați grădina. Avantajul suplimentar al acestei stropitori constă în faptul că ea poate fi separată de furtun în orice moment. Ca să confecționați această variantă ieftină, trebuie să cumpărați doar câteva cleme și adaptoare, iar stropitoarea în sine este complet gratuită.

Sticla de la Fairy se potrivește excelent pentru confecționarea carcasei stropitoarei.

Marcați locurile viitoarelor orificii pentru ieșirea apei. Intervalul orientativ dintre ele trebuie să fie de 5 mm.

Ca să realizați orificiile, puteți să folosiți o țintă încinsă. De asemenea, puteți să utilizați un arzător cu vârf subțire sau un ciocan pentru lipit, cu duză din sârmă de cupru.

Toate orificiile sunt gata. Puteți trece la asamblare. Alegând un ștuț de plastic, potrivit ca diametru, fixați-l de carcasa stropitorii cu ajutorul unui colier.

Puteți să folosiți atât coliere cu șurub, cât și fără șurub. De asemenea, ștuțul poate avea forme diferite.

Folosirea unui ștuț detașabil permite în orice moment separarea stropitorii de furtun.

În cazul, în care capetele ștuțului sunt mai înguste, are sens să le tăiați puțin, pentru ca fluxul de apă să fie mai uniform.

O alternativă pentru ștuțul detașabil sunt 2 ștuțuri obișnuite, conectate printr-o bucată de furtun, cu coliere, care pot fi reglate.

Intensitatea jetului cu aspect de stropire va fi diferită, în funcție de presiunea apei. De asemenea, ea depinde de diametrul orificiilor. Dacă doriți, puteți să confecționați câteva stropitori și să le schimbați, în funcție de necesitate. Această unealtă este extrem de simplă și poate fi asamblată chiar și de persoanele, care nu au experiență.

Spor la treabă!