Tarta cu mere „Tsvetaeva” — un blat fraged, sfărâmicios și multe, multe mere aromate!

Un desert aromat, fin, apetisant și gustos! Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 g de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-100 g de unt;

-50 g de smântână fermentată 15-20%;

-un ou;

-60 g de zahăr;

-un praf de sare.

Toate ingredientele trebuie să fie reci!

Pentru umplutură:

-350 g de smântână fermentată 15-20%;

-100 g de zahăr;

-20 g de amidon de porumb;

-2 ouă;

-8 g de zahăr vanilat (opțional);

-4-5 mere.

Altele: fulgi de migdale — după gust (opțional).

Noi am copt tarta într-o tavă pentru tarte cu diametrul de 25 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți smântâna fermentată, oul, zahărul și un praf de sare într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Puneți făina cernută și amestecată cu praful de copt în vasul de la blender. Adăugați untul tăiat în cubulețe. Pasați totul până când veți obține un aluat nisipos.

Dacă nu aveți blender, puteți pur și simplu să amestecați ingredientele respective cu mâinile. De asemenea, puteți să scufundați periodic untul rece în făină și să-l dați prin răzătoarea mare, iar apoi să le amestecați până la formarea aluatului nisipos.

3.Transferați aluatul nisipos în compoziția lichidă. Inițial amestecați cu telul sau spatula, iar apoi frământați totul cu mâinile. Trebuie să obțineți un aluat neted, omogen, moale și nelipicios.

Străduiți-vă să nu frământați îndelung aluatul, ci doar până se va aduna sub formă de bilă: altfel untul se va topi de la căldura mâinilor, glutenul va începe să se descompună și, drept rezultat, nu veți obține un aluat fraged, ci unul tare.

4.Răspândiți cu mâinile aluatul pe fundul și pereții tăvii pentru tarte, astfel încât să obțineți un blat cu grosimea uniformă.

5.Dați blatul la frigider.

6.Pregătiți umplutura: amestecați ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și amidonul de porumb cu telul până la omogenizare.

7.Adăugați smântâna fermentată. Amestecați foarte bine.

8.Curățați merele de coajă. Tăiați-le în sferturi și îndepărtați-le cotoarele. Apoi tăiați-le în feliuțe cu grosimea de 3-4 mm (în direcție transversală). Ca să nu se oxideze, puneți-le într-un bol adânc și amestecați-le cu puțin suc de lămâie.

9.Scoateți blatul rece din frigider. Răspândiți uniform merele în interiorul lui.

10.Turnați compoziția de smântână peste mere, răspândind-o uniform. Străduiți-vă să umpleți toate golurile dintre ele. La sfârșit puteți să bateți tava de masă de câteva ori. De asemenea, ar fi bine să rămână 3-4 mm liberi până la marginea superioară a blatului, deoarece compoziția de smântână își mărește volumul în timpul coacerii.

11.Dacă doriți, puteți să presărați fulgi de migdale pe suprafața tartei.

12.Coaceți tarta timp de aproximativ 50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ (programul jos-sus, fără convecție). Blatul ei trebuie să se rumenească, iar umplutura — să se coacă complet. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

13.Lăsați tarta să se răcească puțin, după care scoateți-o din tavă.

14.Puteți să o serviți caldă sau rece. Cât este caldă, compoziția de smântână din umplutura ei seamănă cu o cremă fină, iar după răcire aceasta devine mai densă. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New